Seimo nariai neskuba atsisakyti Tarybos mandatų

Kol kas vienintelis Europos Parlamento narys Eugenijus Gentvilas Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) įteikė dokumentus, kuriuose patvirtinama, kad jis atsisako iškovoto mandato Klaipėdos miesto taryboje. Vietoje jo miesto valdžioje ir toliau dirbs dabartinis Tarybos narys Rolandas Bražinskas.

Kiti trys postus aukštesnėje atstovaujamoje valdžioje turintys politikai – Seimo nariai Antanas Bosas, Vytautas Grubliauskas ir Irina Rozova delsia.

Darbo partijos narys A. Bosas „Vakarų ekspresui” patvirtino, kad Taryboje nedirbs, o dokumentus VRK jis ketinantis įteikti artimiausiu metu. Vietoje jo, atsižvelgiant į reitingavimo rezultatus, į Tarybą dirbti ateis Alfonsas Bargaila.

Seimo narė, su Rusų aljanso sąrašu į Tarybą patekusi Irina Rozova taip pat tikino apsisprendusi savo mandatą miesto valdžioje perleisti dabartiniam Tarybos nariui Vladimirui Vlasovui. Sutapimas, tačiau istorija pasikartos, mat I. Rozova jau anksčiau buvo atsisakiusi mandato Taryboje, kai išėjo dirbti į Klaipėdos apskrities viršininko administraciją, ir vietą užleido tam pačiam V. Vlasovui.

Vėliau Seimo nario pažymėjimą ant stalo padėjus Kaziui Bobeliui, pagal sąrašą į jo vietą pateko I. Rozova.

Liberalas Seimo narys V. Grubliauskas taip pat kol kas tvirtino neskubantis atsisakyti mandato. Vietoje jo į Tarybą patektų Diana Stankaitienė.

Pagal galiojančius teisės aktus, politikas mandato taryboje turi atsisakyti likus ne mažiau kaip 10 dienų iki pirmojo naujosios Tarybos posėdžio. Šiais metais pirmieji posėdžiai turėtų įvykti balandžio 12-ąją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.