Gripo komplikacija: pažeista vaiko širdis

Šiandien Klaipėdos vaikų ligoninė perpildyta pacientų, kuriems sveikata sušlubavo dėl virusų, sukeliančių peršalimo ligas.

Bemaž dešimčiai gripu persirgusių vaikų ligoninėje diagnozuotas plaučių uždegimas. Tai, anot specialistų, yra daug.

Tačiau rimčiausias ligonis – kardiologų globojama septynmetė. Mergaitei gripas komplikavosi į širdies raumens uždegimą. Medikai nekomentuoja šios pacientės būklės.

Paprastai sergantieji virusinėmis infekcinėmis ligomis guldomi į II Pediatrijos skyrių, kuriame yra 32 vietos. „Kadangi šiuo metu ligonių turime per pusšimtį, 20 lovų esame užėmę ir kituose skyriuose”, – situaciją aiškino vedėja Danė Pečkienė.

Ji pažymi, kad gripas – labai rimta liga, nes jo komplikacijos nenuspėjamos, galinčios pasibaigti net mirtimi. „Tėvelių, kurių vaikas sugripavo, prašyčiau nežiūrėti į šią infekcinę ligą pro pirštus, o laiku kreiptis pagalbos ir griežtai laikytis gydytojo nurodymų”, – prašo pediatrė.

Pasak D. Pečkienės, iš 24-ių per praėjusias tris dienas į ligoninę greitosios pagalbos ekipažu atvežtų karščiuojančių vaikų du paguldyti į Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyrių.

„Šiandien abiejų mažamečių būklė stabilizavosi, ir jie bus perkelti į kitus skyrius”, – sakė pediatrė.

Tai, kad uostamiestyje visu smarkumu tęsiasi kovo 7-ąją paskelbta gripo epidemija, rodo ir naujausi Klaipėdos visuomenės sveikatos centro iš gydymo įstaigų surinkti duomenys. Per praėjusią savaitę gripas diagnozuotas 1 051 klaipėdiečiui, iš jų 559 yra vaikai. Viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis susirgo 1 886 miesto gyventojai. Tarp sergančiųjų katarais – net 1 190 vaikų.

Šiandien 10 tūkst. klaipėdiečių tenka 157,4 sergančiojo gripu ir katarais. Prieš tai šis rodiklis buvo 137.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.