Prezidentas skubina reformas

Prezidentas Valdas Adamkus skubina greičiau pradėti mokslo ir studijų reformą ir pabrėžia šiemet turimos baigti žemės reformos prioritetus.

Prezidento teigimu, siekiant pradėti esminę mokslo ir studijų reformą labai svarbi yra Gedimino Kirkilo, kaip Vyriausybės vadovo ir kaip vieno Socialdemokratų partijos lyderių, pozicija.

Vakar priėmęs Vyriausybės vadovą Prezidentas priminė, kad politinės partijos turėtų nedelsdamos susitarti dėl esminių šios reformos principų ir imtis rengti konkrečias įstatymų pataisas.

„2007-2008 mokslo metų pradžia turi tapti ir mokslo bei studijų reformos pradžia”, – sakė prezidentas.

Laikantis gairių, kurios jau ne kartą buvo aptartos Prezidento iniciatyva surengtuose pasitarimuose, per pirmąjį šių metų ketvirtį turi būti pateiktas būsimos mokslo ir studijų reformos modelis bei veiksmų planas.

Prezidento nuomone, šios reformos parengiamuosius teisės aktus reikia priimti dar šioje Seimo pavasario sesijoje, o sudarant 2008 metų valstybės biudžetą būtina atsižvelgti į mokslo ir studijų reformos įgyvendinimo reikmes.

Prezidento V. Adamkaus ir Premjero G. Kirkilo susitikime aptartos ir žemės reformos baigiamojo etapo 2007 metais problemos. Šalies ir Vyriausybės vadovai kalbėjosi, kokių veiksmų reikia imtis, kad žemės grąžinimo procesas būtų užbaigtas laiku ir nebūtų atidėliojamas.

Šiuo metu kartu su žemės grąžinimu vyksta ir kiti su žemės reforma susiję procesai – valstybinės žemės pardavimas, valstybinės žemės suteikimas neatlygintinai, žemės sklypų konsolidavimas.

Specialiųjų tyrimų tarnyba yra atkreipusi dėmesį, kad vykdomų reformų gausa sudaro prielaidas įvairiems piktnaudžiavimams. Todėl Lietuvos vadovas pasiūlė prioritetą teikti tik žemės grąžinimui.

„Neteisingumas grąžinant žemę kelia nusivylimą ir nepasitikėjimą valstybės institucijomis bei valstybe apskritai, – sakė Prezidentas V.Adamkus. – Todėl turime sutelkti visų įstaigų pastangas, kad baigiamasis etapas būtų baigtas maksimaliai skaidriai ir būtų baigtas nustatytu laiku.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.