Rūkas trukdė lėktuvams

Tirštas rūkas sutrukdė atskristi ir išskristi lėktuvams iš Palangos oro uosto.

Šio oro uosto direktorius Leonas Kvietkauskas teigė, kad lėktuvai dėl blogų oro sąlygų negalėjo nutūpti dar užvakar.

Neatskridus lėktuvams, reisai buvo atšaukti ir vakar. Iš Palangos oro uosto neišskrido lėktuvai į Kopenhagą ir Hamburgą.

Pirmadienį rytą iš Kopenhagos skridęs lėktuvas, kuris Palangoje turėjo nutūpti 23.30 val., apsukęs kelis ratus aplink kurortą, išskrido atgal į Kopenhagą.

Dalis keleivių iš Kopenhagos į Lietuvą atvykti vakar galėjo tik popietiniu reisu.

Užvakar iš Oslo į Palangą skridęs orlaivis, kuris turėjo nutūpti 22.10 val., buvo priverstas leistis Kaune. Šiuo lėktuvu keleiviai negalėjo išvykti į Hamburgą 7 valandą ryto.

Keleiviams patirti nuostoliai nebus kompensuojami. L.Kvietkausko teigimu, tai paprastai nedaroma dėl rūko.

Dėl blogų oro sąlygų ir prasto matomumo orlaiviai Palangos oro uoste negalėjo nutūpti ir sausį. Tada netikėtai iškritus sniegui oro uosto darbuotojai nespėjo tinkamai priimti norinčių tūpti lėktuvų.

Dažnus sutrikimus Palangos oro uoste gali lemti ne tik oro, bet ir techninės paties uosto sąlygos. Esant tirštam rūkui lėktuvų pakilimo ir nusileidimo takas tampa sunkiai įžiūrimas, nes jame veikia trisdešimties metų apšvietimo sistema.

Ją ketinama pakeisti nauja. L.Kvietkauskas tikisi, kad įmontavus naują apšvietimo sistemą takas bus labiau įžiūrimas esant blogoms oro sąlygoms.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.