Užsienio nekilnojamojo turto investuotojai bus raginami didinti tempą

Šiandien prasidedančioje tarptautinėje nekilnojamojo turto parodoje MIPIM’07 didieji Lietuvos miestai pristatys savo investicinius projektus. Kovo 13–16 dienomis Kanuose, Prancūzijoje, vykstančioje parodoje Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Panevėžys ir Elektrėnai užsienio šalių investuotojus supažindins su ekonominiu ir urbanistiniu Lietuvos potencialu, nekilnojamojo turto rinkos plėtra, investiciniais projektais.

Šiais metais miestų savivaldybės pirmiausia stengsis pritraukti lėšų žinių ekonomikos, turizmo, kultūros ir sporto, susisiekimo infrastruktūros objektams. Be to, bus pristatytos galimybės investuoti į kitus sektorius – verslo ir prekybos centrus, pramonės, logistikos ir infrastruktūros objektus, mokyklų renovavimo projektus.

Parodoje MIPIM šiemet miestai dalyvauja su šūkiu „Lithuania. Fast Forward” („Lietuva. Visu greičiu pirmyn”). Ši žinia atspindi spartų Lietuvos miestų plėtros tempą, ambicingus ir novatoriškus investicinius projektus bei dideles galimybes investuotojams. Vizualinė bėgiko figūra bus naudojama kaip intensyvios šalies ir jos miestų plėtros metafora.

Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Panevėžys ir Elektrėnai šioje parodoje tikisi rasti investuotojų ir partnerių, labiau išgarsinti miestus užsienyje bei susipažinti su naujausiomis architektūros tendencijomis ir pasaulinėmis miestų plėtros aktualijomis.

Kanuose Lietuvos miestai iš viso pristatys apie 30 investicinių projektų. Jų maketai bus išdėstyti 100 kv. m ploto stende. Su visų miestų pristatomais projektais galima susipažinti interneto svetainėje www.development.lt.

2009 metų Europos kultūros sostinė Vilnius parodoje pristatys tris kultūros objektus – Vilniaus meno centrą su Gugenheimo ir Ermitažo muziejų ekspozicija bei Litvakų, Meno švietimo ir Multimedijos centrais, taip pat Tautos namus su 1800 vietų koncertų sale ir kultūros centru bei 3000 vietų Kongresų centrą. Tikimasi, kad šie visuomeninės paskirties objektai bus pradėti statyti 2008 metais. Investicijos sieks beveik 600 mln. litų.

Kauno miesto savivaldybė kvies investuoti į Nemuno slėnį. Šią teritoriją planuojama paversti tarptautinės reikšmės sporto, laisvalaikio ir rekreacijos vieta. Klaipėda pristatys miestui svarbius projektus prie Danės upės. Čia planuojama atstatyti pilį ir įkurti tarptautinį konferencijų centrą. Panevėžys investuotojams pasiūlys mokslo ir technologijų parko projektą. Tikimasi, kad šio parko įkūrimas paskatins naujų smulkaus ir vidutinio verslo aukštųjų technologijų kompanijų steigimąsi. Elektrėnai parodoje sieks pritraukti lėšų moderniam laisvalaikio ir pramogų centrui „Energolendas”.

Parodoje MIPIM didieji Lietuvos miestai kartu dalyvauja jau trečius metus iš eilės. 2004 metais Kanuose prisistatė Vilniaus ir Kauno dvimiestis.

MIPIM – viena svarbiausių Europos nekilnojamojo turto parodų. Čia susitinka viso pasaulio miestai, stambiausios nekilnojamojo turto bendrovės, investuotojai ir aukščiausio lygio profesionalai. Šiemet parodoje laukiama 25 tūkst. lankytojų iš 74 pasaulio šalių. Parodos plotas – apie 24 tūkst. kv. m.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.