Kovo 11-ąją aktyviausiai paminėjo nepilnamečiai

Jaunieji uostamiesčio gyventojai savotiškai pažymėjo Nepriklausomybės atkūrimo dieną – neblaivūs, sužaloti paaugliai tiesiog užplūdo Vaikų ligoninę. Tarp nukentėjusiųjų – ir sušalusi šešiametė, ir sau į veidą šovęs penkiametis. Nelaimių neišvengė ir suaugusieji.

Pirmieji alkoholio padauginę nepilnamečiai Klaipėdos vaikų ligoninėje pasirodė dar penktadienį. Rugsėjį pilnametystės sulauksiantį jaunuolį į ligoninę atvežė greitosios medicinos pagalbos komanda.

Reikjaviko gatvės gyventojas buvo rastas gulintis Taikos prospekte, ties prekybos centru „Žardė”. Dėl apsinuodijimo alkoholio surogatais jis pateko į Reanimacijos skyrių.

Netrukus Neurologijos skyriaus medikų globon perduota iš Budelkiemio gatvėje esančio buto atvežta 13-metė. Šernų soduose gyvenančiai nepilnametei taip pat nustatytas apsinuodijimas alkoholiu.

Taikos prospekte, prie prekybos centro „Akropolis”, rastas neblaivus sumuštas nepilnametis. 17-metis Kauno gatvės gyventojas medikams pasakojo, jog jį sumušė pažįstami jaunuoliai.

Dėl sumušimų ir smegenų sukrėtimo jis paguldytas į Vaikų ligoninės Reanimacijos skyrių. Jaunuolio būklė stabili.

Šeštadienį į Traumatologijos skyrių dėl smegenų sukrėtimo paguldytas 13-metis klaipėdietis. Septintokas medikams pasakojo, kad ties Baltijos prospekto 21 namu jį sumušė iš matymo pažįstamo berniuko tėvas.

Ties Baltijos prospekto 77 namu tą pačią dieną sužalotas 12-metis. Pirminiais duomenimis, nepažįstamas jaunuolis jam peiliu perpjovė ranką. Suteikus pirmąją pagalbą nukentėjusysis gydosi namuose.

5-metis šovė sau į veidą

Kovo 11-ąją, apie vidurnaktį, į Klaipėdos vaikų ligoninę atvežta 6 metų mergaitė. Ji dėl kūno atšalimo paguldyta į Intensyvios pagalbos skyrių.

Pirminiais duomenimis, darželinukė su mama – 25 metų Priestočio gatvės gyventoja Inga J. – pasiklydo laukuose tarp Jūrininkų prospekto ir Liubeko gatvės.

Kovo 10-ąją, apie 12.40 val., į Kretingos ligoninę atvežtas penkiametis berniukas. Diagnozė – abiejų akių ragenų bei vokų nudegimas.

Pasak vaiko motinos, nelaimė įvyko tą pačią dieną Kretingos rajono Kvecių kaimo sodų bendrijoje. Namuose mažametis iššovė sau į veidą iš be priežiūros palikto dujinio pistoleto „Magnum”.

Sekmadienį į Klaipėdos universitetinę ligoninę atvežta pilvą peiliu susižalojusi Psichiatrijos ligoninės pacientė. Anot pastarosios gydymo įstaigos darbuotojų, 50-metė kretingiškė pilvą susipjaustė pati. Dėl sveikatos būklės policijai jos apklausti nepavyko.

Diena anksčiau į Klaipėdos universitetinę ligoninės Reanimacijos skyrių pateko 32 metų moteris, namuose išgėrusi didelį kiekį raminamųjų vaistų.

Sekmadienį, apie 13.40 val., Liepojos gatvėje, parke, tarp medžių, rastas ant nugaros gulinčio vyro kūnas. Smurto žymių nesimatė. Teisėsaugininkai nustatė, kad tai – 37 metų palangiškis Mindaugas R.

Pavogė garažą su mašina

Šventinėmis dienomis nesnaudė uostamiesčio vagišiai. Kovo 9-ąją vagystę pastebėjo į Baltijos prospekte esančias bendrovės „Klaipėdos eoltas” patalpas atvykęs vadovas. Išdaužus lango stiklą dingo seifas, buvo sugadintas kompiuteris. Nuostoliai skaičiuojami.

Kovo 10-ąją, apie 1.30 val., suveikė Minijos gatvėje 77 įsikūrusios maisto prekių parduotuvės signalizacija. Pro išdaužtą langą į vidų patekę ilgapirščiai išnešė du kasos aparatus. Žala tikslinama.

Užvakar užregistruotos dvi vagystės iš butų Danės gatvėje. 37 namo gyventojas pranešė, kad atidarius pirmame aukšte esančio buto langą dingo jo motinos daiktai. Šeimininkams išvykus 21 name esantį butą prižiūrinti senutė pastebėjo, jog praviros buto durys ir langas. Kas dingo, tikslinama.

Kovo 10-ąją vagys apsilankė ir Klaipėdos jūrininkų ligoninės Širdies aritmijų skyriaus svečių kambaryje. Iš vienos plungiškės pavogtoje piniginėje liko 2 200 litų ir banko mokėjimo kortelė, o klaipėdietė neteko piniginės su 414 litų.

Užregistruota ir gana netikėtų vagysčių. 51 metų Taikos prospekto gyventoja uostamiesčio 2-ajam policijos komisariatui pranešė apie dar vasario pradžioje dingusį ties Artojų gatvės 5a namu stovėjusį savavališkai pastatytą metalinį garažą su jame buvusiu automobiliu „Moskvič-412”. Žala – 7 tūkst. litų. Šeimininkė paskutinį kartą garaže lankėsi 2005-ųjų pabaigoje.

Iš Žolynų gatvės 45 namo, sugadinus požeminio garažo pakeliamus vartus, pavogtas 2004-aisiais pagamintas automobilis „Toyota RAV4”. Bendrovei „Cebeco mediena” priklausantis visureigis buvo apdraustas, su signalizacija.

Žaidimai su vėliavomis

Vagišių taikiniu tapo ir LR valstybės vėliavos. Kovo 11-osios vakare pasigesta dar ryte prie Smilties Pylimo gatvės 2 ir Minijos gatvės 157 namų iškeltų vėliavų.

Kovo 11-ąją prie vieno Mokyklos gatvės namo, Šventojoje, vietoj tautinės vėliavos buvo iškelta jau neegzistuojančios Sovietų Socialistinių Respublikų Sąjungos (SSRS) vėliava.

Atskubėję Palangos policijos pareigūnai vėliavos jau neberado, tad ikiteisminis tyrimas nebuvo pradėtas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.