Taurės laimėtoja neįveikė „šachtininkų”

Europos futbolo klubų UEFA taurės turnyre ketvirtadienį buvo sužaistos pirmosios aštuntfinalio rungtynės.

Nugalėtojos titulą ginanti „FC Sevilla” (Ispanija) komanda namie sužaidė tik lygiosiomis – 2:2 (1:1) – su Donecko „Šachtar” (Ukraina) ekipa.

Ispanijos klubas išsiveržė į priekį 8 min. po Chosė Luiso Marčio realizuoto baudinio. Donecko komanda atsakė dviem įvarčiais – 19 min. rezultatą išlygino Tomas Hubšmanas, o 60 min. nuo 11 m žymos „šachtininkus” į priekį išvedė Matuzalemas. „FC Sevilla” nuo pralaimėjimo išgelbėjo Ensas Mareska, realizavęs baudinį.

Didžiausią pergalę iškovojo „Newcastle United” (Anglija) klubas, namie 4:2 (4:1) nugalėjęs „AZ Alkmaar” (Olandija).

Nugalėtojams du įvarčius pelnė Obafemis Martinsas (23 ir 37 min.), po vieną – Gretaras Steinsonas (8 min. – į savo vartus) ir Kironas Dajeris (22 min.).

„AZ Alkmaar” gretose pasižymėjo Šota Arveladzė (31 min.) ir Denis Kiovermansas (72 min.).

Pergales svečiuose iškovojo „Tottenham Hotspur” (Anglija) ir Brėmeno „Werder” (Vokietija) komandos.

„Tottenham Hotspur” 3:2 (0:0) įveikė „SC Braga” (Portugalija) futbolininkus, o „Werder” 1:0 (0:0) privertė pasiduoti Vigo „Celta” (Ispanija) ekipą.

„Paris St. Germain” (Prancūzija) klubas namuose 2:1 (2:1) įveikė Lisabonos „Benfica” (Portugalija), o „RC Lens” (Prancūzija) savo aikštėje 2:1 (1:0) palaužė Leverkūzeno „Bayer” (Vokietija) futbolininkus.

Glazgo „Rangers” (Škotija) ir Pamplonos „Osasuna” (Ispanija) klubų susitikimas Škotijoje baigėsi lygiosiomis 1:1 (0:1), o Haifos „Maccabi” (Izraelis) ir Barselonos „Espanyol” (Ispanija) rungtynėse įvarčių įmušta nebuvo (0:0).

Atsakomosios rungtynės bus žaidžiamos kovo 14 ir 15 dienomis.

Vakar Graikijos sostinėje Atėnuose buvo ištraukti Europos futbolo klubų Čempionų lygos ketvirtfinalio ir pusfinalio burtai.

„FC Liverpool” (Anglija) klubas, aštuntfinalyje iš varžybų eliminavęs praėjusių metų čempionę Barselonos „FC Barcelona” (Ispanija) ekipą, ketvirtfinalyje žais su Eindhoveno PSV (Olandija) futbolininkais.

Abi komandos šio sezono varžybų pirmajame etape rungtyniavo C grupėje. Tada rungtynės Olandijoje baigėsi lygiosiomis (0:0), o susitikimą Liverpulyje rezultatu 2:0 laimėjo anglų klubas.

Anglijos čempionė Londono „Chelsea” susitiks su „Valencia” (Ispanija), stipriausia Vokietijos komanda – Miuncheno „FC Bayern” – žais su „AC Milan” (Italija) futbolininkais, o paskutinę porą sudarys „AS Roma” (Italija) ir „Manchester United” (Anglija) ekipos.

Pirmosios ketvirtfinalio rungtynės vyks balandžio 3-4, o atsakomosios – balandžio 10-11 dienomis.

Pusfinalyje susitiks: Londono „Chelsea”/”Valencia” – Eindhoveno PSV/”FC Liverpool” ir „AS Roma”/”Manchester United” – „AC Milan”/Miuncheno „FC Bayern”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.