Sekmadienį pajūryje džiazo virtuozai – nuo svinguojančių ritmų iki roko

Sekmadieni, kovo 11 d. 20 val. Palangos kultūros centre „Ramybė” (Vytauto g. 35)– neeilinis džiazo vakaras. Keturi virtuozai iš Vilniaus Liudas Mockūnas (saksofonai), Dimitrij Golovanov (klavišiniai), Vytis Nivinskas (kontrabosas), Marijus Aleksa (mušamieji) gros originalias kompozicijas ir pačių aranžuotus džiazo standartus – nuo vėlyvojo swing’o, be-bop’o iki free džiazo, psichodelinio roko ir šiuolaikinės akademinės muzikos.
Kai kurie šio jauno džiazo kvarteto nariai yra kartu groję ne vienerius metus, tačiau tokios sudėties kvartetas debiutavo 2006 metu gruodį. Tai naujosios Lietuvos džiazo kartos, studijavusios ir tobulinusios savo žinias Vakaru Europoje bei Jungtinėse Amerikos Valstijose, muzikantai, siekiantys atlikti muziką, kuri nedaro kompromisų tam, kas yra madinga ar populiaru, o ieškantys grynosios muzikos formų, t.y. to, kas, iš tikrųjų yra aktualu visiems keturiems ir tai, be ko jie „negalėtu gyventi”. Nepaisant jauno amžiaus, kvarteto nariai turi svarią ir įvairią sceninę patirti tiek Lietuvos, tiek užsienio scenose, festivaliuose, aukštųjų muzikos mokyklų studijose bei konkursuose.
Kvarteto lyderis saksofonininkas, klarnetininkas ir kompozitorius Liudas Mockūnas – vienas iškiliausių Lietuvos jaunosios kartos džiazo kūrėjų, moderniojo džiazo ir laisvosios avangardinės muzikos atstovas, pelnytai vadinamas Lietuvos džiazo ambasadoriumi – jis nuolat muzikuoja tarptautinėse sudėtyse, yra įvairių tarptautinių projektų iniciatorius.
Pianistas Dmitrijus Golovanovas su įvairiais kolektyvais pasirodė Lietuvos ir užsienio džiazo festivaliuose – Minsko džiazo festivalyje 2003 m. (projekte su broliais Briliais), „Pori Jazz” 2004 m. (su Jano Maksimovičiaus kvartetu).
Vytis Nivinskas – vienas ryškiausių Lietuvos jaunosios kartos kontrabosininkų. Grįžęs į Lietuvą po studijų JAV muzikuoja su grupe „Riot”, kvartetu su vokaliste ir pianiste A.Pabarčiūte, L. Mockūnu ir M.Aleksa. Taip pat grojo su P.Vyšniausko ansambliu, būgnininku A.Gotesmanu, „Flamenco Jazz Project”, smuikininku V.Mikeliūnu ir „Beduin” styginių kvartetu, šokėja L.Juodkaite.
Marijus Aleksa – bene jauniausias Lietuvos džiazo profesionalų atstovas, vienas įdomiausių šalies būgnininkų. Budamas 14 metų grojo su O.Molokojedovo ansambliu keliuose festivaliuose, debiutavo tarptautinio festivalio „Vilnius Jazz” scenoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.