„Mitsubishi” vakar, šiandien ir rytoj

Šiandien duris atvėrusioje tarptautinėje Ženevos automobilių parodoje „Mitsubishi Motors” kviečia pažvelgti į kompanijos praeitį, dabartį ir ateitį. Beveik prieš šimtmetį pasirodęs „Model-A”, naujasis „Outlander” ir koncepcinis „Prototype-X” atspindi „Mitsubishi” raidą nuo pirmųjų žingsnių iki ambicingų ateities projektų.

1917 metais pagamintas „Model-A” pretenduoja tapti vienu egzotiškiausių parodos eksponatų. Lygiai prieš 90 metų į gatves išriedėjęs pirmasis keleivinis „Mitsubishi” automobilis tapo ir pirmuoju serijiniu japonišku automobiliu. Nors „Model-A” buvo gamintas tik ketverius metus, tačiau „Mitsubishi” kompanija jau anuomet įrodė esanti novatoriška, kūrybiška, pažangi ir nepripažįstanti kompromisų kokybės srityje.

Bėgant metams šie kertiniai „Mitsubishi” veiklos principai ne tik neišblėso, bet tapo dar ryškesniais. Geriausias šių žodžių įrodymas – parodoje debiutuojantis naujasis „Mitsubishi Outlander” ir koncepcinis „Mitsubishi Prototype-X”, atskleidžiantis gamintojo ateities kortas.

Neabejojama, kad dailus, išskirtinai praktiškas ir universalus naujasis „Outlander” taps rimtu pretendentu į rinkos lyderių pozicijas. Moderniausia elektroninė visų varomųjų ratų sistema, įprastam keleiviniam automobiliui artimas komfortas ir valdymo savybės, gausi aktyvaus ir pasyvaus saugumo įranga bei išskirtinis vairavimo malonumas naująjį „Mitsubishi Outlander” išskiria iš kitų padidinto pravažumo automobilių tarpo, todėl šis jau spėjo pelnyti milžinišką populiarumą gimtojoje Japonijoje, Amerikoje, o dabar pasirengęs užkariauti ir Europą.

Šiandien Ženevoje eksponuojamas naujasis „Mitsubishi Outlander” netrukus riedės tiek Europos, tiek Lietuvos keliais. Tai – modernus šiandienos automobilis.

Tačiau jau dabar „Mitsubishi Motors” gamintojai akies krašteliu siūlo pažvelgti į netolimos ateities modelius, kuriuos simbolizuoja koncepcinis „Mitsubishi Prototype-X”. Išskirtinio dizaino parodinis automobilis nurodo labai aiškias gaires į būsimąją „Mitsubishi Lancer” šeimą – pradedant sportišku sedanu „Lancer” ir baigiant kultiniu dešimtosios kartos „Lancer Evolution” superautomobiliu, kuris, neabejojama, bus galingiausiu, geriausiai valdomu ir moderniausiu visų laikų „Lancer Evolution”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.