Trispalvė skriejo per Lietuvą

Žymus alpinistas ir keliautojas Vladas Vitkauskas drauge su pilotu Vytautu Samarinu artėjančios Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga dovanojo Lietuvos žmonėms rekordinį Trispalvės skrydį oro balionu.

Maždaug per 9 val. 20 min. jie įveikė apie 350 kilometrų. Baliono skrydį stebėjo ir fiksavo agentūra „Factum”. Anot „Kauno grūdų” įmonių grupės vadovo Tautvydo Barščio, rekordinis skrydis – tautiškumą skatinanti akcija, kuri galbūt padės sustabdyti norinčius emigruoti į užsienį lietuvius.

Didžiausias Lietuvoje karšto oro balionas, priklausantis „Kauno grūdų” įmonių grupei, vakar rytą, 7.40 val., pakilo Druskininkuose, o nusileido prieš 17.03 val. Latvijoje, prie Tukumo miesto. Geros oro sąlygos ir palanki vėjo kryptis leido ekipažui praskristi virš didžiųjų Lietuvos miestų. Balionas, kurio kupolą puošė prieš 15 metų Gedimino bokšte plevėsavusi Lietuvos vėliava, skrido virš Alytaus, Prienų, Kauno, Šeduvos, Radviliškio, Šiaulių ir kitų miestų bei miestelių.

Prieš 15 val. ties Žagare ekipažas kirto Lietuvos valstybės sieną. Skrendant per Latvijos teritoriją prie baliono kupolo buvo pritvirtinta ir šios šalies simbolinė vėliava.

„Virš miestų ir miestelių skridome pažeme vos 30 kilometrų per valandą greičiu, kad kuo daugiau žmonių galėtų mus pamatyti ir geriau suprastų skrydžio prasmę. Oro sąlygos Lietuvoje buvo labai geros, Latvijoje – šiek tiek prastesnės. Ten tvyrojo rūkas, buvo mažesnis vėjo greitis”, – LŽ sakė pilotas Samarinas.

Tai antras „Kauno grūdų” oro baliono rekordinis skrydis. Praėjusių metų rudenį Vitkausko ir Samarino ekipažas pasiekė daugiau kaip 10 tūkst. metrų Lietuvos aukščio rekordą. Tada skrydžio organizatoriams ir pilotams spontaniškai kilo idėja tęsti rekordinius žygdarbius, skatinančius lietuvybę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.