www.sugrizimai.lt – tyrėjams bei mokslininkams, esantiems užsienyje

Kovo mėnesį startavo nauja interaktyvi internetinė svetainė www.sugrizimai.lt, skirta užsienyje esančių mokslininkų, tyrėjų ir aukštųjų mokyklų, tyrimų institutų, mokslo institucijų bei įmonių bendradarbiavimui.

Svetainėje pateikiama informacija apie projekto „Protų susigrąžinimo programos parengimas ir įgyvendinimas” naujienas, eigą, tarpinius bei galutinius rezultatus. Projekto dalyviai ir besidomintys projektu čia turi galimybę ne tik sekti projekto aktualijas, bet ir interaktyviai bendrauti, keistis nuomonėms, dalintis įspūdžiais apie projektą. Siekiama, kad www.sugrizimai.lt būtų terpė bendravimui, kurios pagalba užsienyje dirbantys ir studijuojantys mokslininkai galėtų keistis informacija, žiniomis, inicijuoti ir vykdyti bendrus projektus, doktorantai, mokslininkai ir kiti tyrėjai gautų daugiau informacijos apie šalyje atliekamus mokslinius tyrimus, esamas darbo vietas mokslo institucijose ar pramonėje.

Svetainėje taip pat įdiegtos duomenų bazės, kuriose talpinami Lietuvos mokslo institucijų, pageidaujančių priimti atvykstančius tyrėjus duomenys bei užsienyje dirbančių Lietuvos doktorantų, mokslininkų ir kitų tyrėjų, pageidaujančių atvykti į Lietuvą, duomenys. Tyrėjai ir projekte norinčios dalyvauti institucijos gali registruotis ir prisijungę prie duomenų bazės vykdyti partnerių paiešką ar pasiūlyti savo partnerystę mokslininkų vizitų finansavimo konkursui.

www.sugrizimai.lt apsisprendusieji dalyvauti projekte gali nedelsdami pasinaudoti EPPAS – elektronine paraiškų pateikimo ir administravimo sistema, leidžiančia saugiai paruošti ir pateikti Paraiškas, administruoti Paraiškų vertinimą, užtikrinti keitimąsi reikiama informacija tarp Projekto vykdytojo, Vizitų organizatoriaus, Paraiškų vertintojo, Informacijos skleidėjo, Tyrimo vykdytojo. Ten pat pareiškėjai gali gauti informacija apie artėjančius teikimus bei pateiktų vertinimui Paraiškų sąrašą ir kiekvienos paraiškos statusą (atmesta, rekomenduota finansuoti).

Pasak projekto vadovo dr. Tomo Žalandausko, www.sugrizimai.lt yra bendravimo ir bendradarbiavimo platforma užsienyje esantiems tyrėjams ir Lietuvos aukštosioms mokykloms, tyrimų institutams, įmonėms.

„Tikimės, kad ji sudarys sąlygas ir bus naudinga plėtojant ryšius su išvykusiais mokslininkais, parsivežant jų sukauptą patirtį į Lietuvą, nes tokia ir yra pagrindinė projekto „Protų susigrąžinimo programos parengimas ir įgyvendinimas”, idėja – sustiprinti Lietuvoje dirbančių ir išvykusių mokslininkų socialinius ryšius, bendradarbiavimą, padėti užsienyje dirbantiems mokslininkams ieškoti grįžimo į Lietuvą galimybių, o Lietuvos mokslo centrams bei įmonėms – susirasti ir pritraukti tikslinius tyrėjus, dirbančius užsienyje.”, – pasakoja projektą įgyvendinančio Užsienio lietuvių rėmimo centro direktorius T.Žalandauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Mokslas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.