Šalia žinomų vyrų – nenuobodu

Kovo 8-osios šventę žinomų klaipėdiečių žmonos vertina skirtingai.

Verslininko ir sporto mecenato Rimanto Cibausko žmona Reda šia proga kasmet gauna puokštę gėlių. Politiko Naglio Puteikio žmona Nika, šiandien iš vyro rankų gavusi tulpių, nustebtų ir papriekaištautų: „Kas tau? Na, to dar betrūko…” O dainininko Stepo Januškos žmona Rima jau seniai priprato, kad per šventes vyro nėra namuose, tačiau kovo 8-ąją gėles jai teikia nuosavo verslo klientai.

Dienraščio pakalbintos trys žinomų klaipėdiečių žmonos skirtingai vertina ir kasdienybę šalia visuomenės dėmesio centre nuolat esančių vyrų. Tačiau visos jos sutinka, kad gyventi šalia veiklių, darbščių ir žinomų – nenuobodu.

Gėlės tik dėl lyties?

Kovo 8-oji N.Puteikienei – jokia šventė. Moteris nesupranta, kodėl gėlėmis ji turėtų būti apdovanota vien dėl lyties.

„Tikrai, jei Naglis Kovo 8-osios proga atneštų man gėlių, nustebčiau. Man ši šventė nepatinka todėl, kad tarsi sufleruoja: „Esi ypatinga dėl savo lyties”. Jei ypatingą dėmesį vyras būtų rodęs prieš šimtą metų, kai moterys buvo prilyginamos vaikams ar net gyvūnėliams, gal ir kitaip vertinčiau, bet dabar, kai esame lygios su vyrais, nesuprantu, kam tos tulpės”, – gūžtelėjo pečiais N.Puteikienė.

Jūrų muziejaus Ryšių su visuomene skyriaus vedėja N.Puteikienė į klausimą, sunku ar lengva gyventi su vyru, kurio darbus ir poelgius nuolat vertina visuomenė, atsakė filosofiškai.

„O apskritai gyventi sunku ar lengva? Gyvenimą su Nagliu galiu įvertinti vieno klasiko fraze – „nepakeliama būties lengvybė”. O iš tikrųjų esu dėkinga likimui, kad šalia manęs yra „superiniai” žmonės. Naglis yra vienas iš mano artimiausių, „superinis”, ir man visada įdomu su juo kalbėtis”, – atviravo moteris.

Po skandalo – pokyčiai

Praėjusių metų pabaigoje įvykusį incidentą, kai išgėręs N.Puteikis pateko į areštinę, N.Puteikienė vertina su šypsena.

Ji džiaugiasi, kad tokiu drastišku keliu į šeimos gyvenimą atėjo pokyčių. Anksčiau priklausęs tiems 95 proc. vyrų, kurie po darbo kartkartėmis išlenkia bokalą alaus, N.Puteikis perėjo į kitą barikadų pusę ir po gruodžio 13-osios skandalo priklauso tai mažumai vyrų, kurie į burną neima nė lašo.

N.Puteikienė taip pat tikino, kad kilęs skandalas jos santykių su vyru nė kiek nepaveikė.

„O kas atsitiko? Ar mano vyras ką nors pavogė, užmušė? Ar jo sveikatai kas nors atsitiko? Nieko, vyras prisigėrė, ir tiek, – sakė ji. – Man ramu, bet yra skaudesnė pusė – vaikų reakcija. Vaikams ne taip paprasta paaiškinti, kad skandalas buvo surežisuotas, dėl kokių priežasčių tėtis turi priešų”.

Žmona – ne spinta

N.Puteikienė prisipažino, jog susipažinusi su būsimu vyru nujautė, kad gyventi su juo visada bus įdomu. Moteris prisiminė istoriją, kad, dar jiems draugaujant, Naglis buvo iš tų studentų, kurie, protestuodami prieš Vilniaus senamiesčio griovimą, sulipo į ekskavatoriaus kaušą.

„Nuo to laiko vyro vertybės ir noras kovoti už tiesą nepasikeitė. Tačiau niekada nesijaučiau esanti vyro priedas. Ilgai nepripratau, kai mane pristatydavo kaip žmoną. Tai man visada skambėdavo tarsi „čia mano spinta, o čia – žmona”. Nesu joks priedas ar daiktas, esame lygiaverčiai partneriai”, – šypsojosi ji.

Gėlės trims moterims

Verslininkas R.Cibauskas Kovo 8-ąją gėlių teikia ne tik žmonai, bet ir dukroms Indrei bei Rugilei. Jei vyresnėlė per šventes yra Londone, kur studijuoja, tėtis visada jai bent paskambina.

„Gėlės yra ne materialus, tačiau apčiuopiamas dėmesio ženklas. Sutinku, kad šiltas žodis ar apsikabinimas – svarbesni, tačiau gėlės niekada nenusibosta ir visada malonu jų gauti. Moterims visada reikia šilumos ir dėmesio, kad ji pati galėtų išsiskleisti ir taip pat su meile ir šiluma kurti atmosferą namuose”, – sakė R.Cibauskienė.

Valanda įgijo vertę

R.Cibausko žmona dienraščiui sakė, kad niekada negalvojusi apie tai, kodėl jos vyras žinomas ir kodėl jiems gerai gyvenasi.

„Nuo pat pradžių mačiau, kad Rimas yra ir bus veiklus, aktyvus, tačiau nenujaučiau, kad jis ir jo darbai taps žinomi visuomenei, – prisipažino ji. – Dabar ir kasdienybėje jaučiu, kad mano vyras žinomas, kai tiek daug dirba. Tačiau žvilgsnių gatvėje ar kur kitur tikrai nejaučiu. Vis mažiau laiko praleidžiame kartu, bet irgi negaliu skųstis. Pastaruoju metu tas pusvalandis ar valanda, kurią praleidžiame kartu, tampa gražiausiu dienos laiku. Kitą kartą net labiau įvertinu tą ypatingą valandą nei anksčiau visą dieną drauge,” – teigė moteris.

R.Cibauskienė tikino, jog džiaugiasi ir dėl to, kad vyras sugeba ją ir visus šeimos narius, draugus, užkrėsti savo sumanymais ir pomėgiais.

„Anksčiau man krepšinis mažai rūpėjo. Tačiau atėjusi į vyro organizuojamas krepšinio šventes, jaučiu vis didesnį azartą ir malonumą. Į renginius pakviečiame ir artimuosius, visi tuo užsikrėtė, visiems smagu. Puiku, kad Rimas gali į mūsų gyvenimus įnešti tiek naujų spalvų”, – šypsojosi ji.

Moteris prisipažino, kad vyras yra susidūręs ir su nemaloniomis situacijomis, kurias išgyventi šeima išmoko.

„Kai jis pradėjo verslą, mums yra tekę išgyventi karčių ir nemalonių situacijų – šmeižto, neteisybės, tačiau dabar abu jau mokam atskirti tikrą nuo netikro, išmokome ramiau vertinti ir viešus pasikandžiojimus dėl vyro veiklos, – sakė moteris. – Tačiau aš geriausiai žinau, ką Rimas daro, kokiomis vertybėmis vadovaujasi, tikiu ir pasitikiu juo, todėl man ramu”.

Siunčia į turgų

Biuro ir mokyklinėmis prekėmis prekiaujančios bendrovės bei kanceliarinių prekių parduotuvės „Jūrinė šarka” savininkė R.Januškienė tikino, kad nesijaučia garsenybės žmona.

„Visada buvau ir esu savo vyro, o ne žinomo „Studijos” muzikanto žmona, – šypsojosi moteris. – Gyvename savo gyvenimą, retai pajuntu, kad mano vyrą daugelis pažįsta. Tiesa, į parduotuves mieliau einu viena, kad aplinkiniai nespoksotų, ką perku. Tačiau į maisto produktų turgų siunčiu vyrą. Jam pardavėjos visada sufleruoja, kuri mėsa ir žuvis šviežiausia”, – kvatojosi R.Januškienė.

Moteris prisipažino, kad kartais tenka atsakyti į nepažįstamų žmonių sveikinimus ir nustebti, kai ją atpažįsta ir užkalbina. Tačiau R.Januškienė mano, kad ją dažnai įsidėmi tik todėl, kad žmonės šalia jos dažnai mato ir atpažįsta S.Janušką.

Dvidešimt penkerių metų vedybų sukaktį pernai atšventusi pora vertina šeimai skiriamus sekmadienius, tačiau nesureikšmina visuotinių švenčių.

„Puikiai atsimenu, kad anksčiau Stepas Kovo 8-ąją teikdavo man bordo spalvos rožes ilgiausiais kotais. Tačiau po Nepriklausomybės šeimoje svarbesnė tapo Motinos diena, o Moters diena tampa tulpių diena mūsų parduotuvėje. Šiandien vyro namuose nebus, tačiau dėl to nė kiek neapmaudu”, – tikino ji.

Apkalbų nepaiso

R.Januškienė dienraščiui taip pat prisipažino, kad taip ir neišmoko abejingai vertinti apie vyrą sklindančių kalbų ir gandų.

„Aišku, kad sureaguoju į apkalbas. Tai žmogiška. Tačiau išmokau atsiriboti nuo jų, negirdėti, tarsi užblokuoti. Vis dėlto nėra malonu, kai mamai kaimynė dėsto girdėjusi gandą, kad mes su Stepu išsiskyrę, o mama tuoj pat mane kamantinėja, – šypsojosi ji. – Nesidomiu ir komentarais internete, nes juose retai rasi tiesos. Nepaisau gandų. Man su Stepu gyventi gera ir įdomu, koks skirtumas, ką apie jį ar jo veiklą šneka”.

R.Januškienė pasakojo, kad vyro darbas jiems abiem dovanoja spalvingų pramogų ir pažinčių, tačiau net prie to abu jau pripratę.

„Kartais kolegės ar pažįstami manęs klausia, o kaip tas, kaip anas, ar jūs buvote tame renginyje, juk pažįstate tą ar aną, – šypsojosi moteris. – O mes jau nepastebime tų dalykų, kurie įdomūs kitiems, ir vertiname viską kitu kampu”, – sakė ji.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.