Nuo kovo 15-osios – kaip per Jūros šventę

Lygiai po savaitės ratuotiems klaipėdiečiams prasidės ekstremalių išbandymų metas – kovo 15-ąją trims su puse mėnesio planuojama visiškai uždaryti transporto eismą Biržos tiltu ir viena iš pagrindinių miesto arterijų – Tiltų gatve.

Pasak tilto rekonstrukcijos darbus atliekančios bendrovės „Hidrostatyba” aikštelės viršininko Arvydo Biesevičiaus, viskas, ką buvo įmanoma nuveikti neuždarius eismo, jau padaryta: sutvarkytas pakėlimo mechanizmas, nuimti ir restauruoti turėklai, šviestuvai bei kai kurios metalinės konstrukcijos.

Dabar liko svarbiausi darbai – pakeisti tilto sąvaras, pašalinti seną dangą ir kruopščiai nušveisti metalinį tilto pagrindą. Be to, sakė A. Biesevičius, paaiškėjo, kad tiltas kiek persikreipęs, tad būtina jį išlyginti.

Tik atlikus visus šiuos darbus bus galima kloti naują dangą. Ji, anot A. Biesevičiaus, bus nebe asfalto, o daug lengvesnė ir patvaresnė epoksidinė.

Nors vakar pas merą į pasitarimą susirinkę visų tarnybų atstovai tvirtino tilto uždarymui esą pasirengę, akivaizdu, kad tam tikrų nepatogumų išvengti vis tiek nepavyks.

Pasak VšĮ „Klaipėdos keleivinio transporto” (KKT) vadovo Gintaro Neniškio, uždarius Biržos tiltą keisis visuomeninio transporto maršrutai. Tiltų gatve šiaurės kryptimi važiuojantis transportas bus nukreiptas Taikos prospektu, Galinio Pylimo bei Pilies gatvėmis ir Pilies tiltu, Danės gatve ir toliau – Herkaus Manto gatve.

Važiuojant pietų kryptimi Herkaus Manto gatve transportas bus nukreipiamas Naujojo Sodo ir Naująja Uosto gatvėmis, Pilies tiltu, Pilies ir Galinio Pylimo gatvėmis ir toliau – Taikos prospektu. Dalį maršrutų gali tekti nukreipti ir Mokyklos gatve.

Posūkiui iš Pilies gatvės į Galinio Pylimo gatvę palengvinti bus perprogramuotas šviesoforas. Kad nesusidarytų kamščiai, Galinio Pylimo gatvėje bus uždrausta statyti automobilius.

Taip pat bus koreguojami ir maršrutinių autobusų grafikai. Pasak G. Neniškio, jie važinės kiek rečiau. KKT direktorius prognozavo, kad dėl to jo vadovaujama įstaiga per mėnesį patirs apie 40 tūkst. litų nuostolių.

Savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėja Violeta Staskonienė visus patikino, kad kol bus uždarytas Biržos tiltas, jokia kita miesto magistralė nebus rekonstruojama. Vienintelė išimtis – Tiltų gatvė. Pasak V. Staskonienės, jos rekonstrukcijos projektas jau parengtas, o iki balandžio pabaigos turi būti parinkta ir jį įgyvendinsianti bendrovė.

Biržos tilto ir Tiltų gatvės rekonstrukcijos darbus planuojama užbaigti iki liepos 1-osios.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.