Socialdemokratas rengia atsitraukimo planą

Socialdemokratui, įtariamam sukčiavimu, apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu bei dokumentų klastojimu, Vytautui Steponui Buterlevičiui rytdienos Panevėžio miesto savivaldybės tarybos posėdis paskutinis. Panevėžio rinkėjai politiku nepasitikėjo ir neišrinko jo Tarybos nariu 2007-2011 metų kadencijai. Socialdemokratų lyderis Panevėžyje Povilas Vadopolas neatmeta galimybės, kad susitepęs politikas gali išstoti iš partijos. Tokio žingsnio neatsisako ir pats V.S.Buterlevičius.
Trijų panevėžiečių byloje tiriamas piktnaudžiavimo ir komercinio šnipinėjimo epizodas, susijęs su Viešųjų pirkimų įstatymo reikalavimų pažeidimais. Atliekant tyrimą dėl pastarosios veikos buvo atliktos septynios kratos, trys iš jų – Panevėžio savivaldybės tarnautojų darbo vietose. Byloje yra trys įtariamieji. Vienas iš jų – Panevėžio savivaldybės Miesto ūkio skyriaus statinių priežiūros inžinierius Vytautas Steponas Buterlevičius. Kiti du įtariamieji – V.S.Buterlevičiaus sūnus Tomas ir sūnėnas Andrius. Abu jauni vyrai darbuojasi bendrovėje „Transdadus”. A.Buterlevičius – bendrovės vadovas, o Tomas – jo pavaduotojas. Be to, abu verslininkai valdo „Panevėžio želdynus” ir taip pat dalyvavo savivaldos rinkimuose socialdemokratų sąrašuose.

Savivaldos rinkimai trims socialdemokratams nebuvo sėkmingi. Nė vieno iš jų neišrinko į savivaldybės Tarybą. Vyriausiasis V.S.Buterlevičius socdemų sąrašuose liko dešimtas, o jaunieji Buterlevičiai liko pakankamai toli už dešimtuko.

Gali išstoti

Socialdemokratų lyderis Povilas Vadopolas įtikinamai aiškino, jog savivaldos rinkimuose nepasisekė todėl, kad kandidatų sąrašuose buvo įrašyti ne itin švarios reputacijos politikai, kuriais prieš pat rinkimus susidomėjo STT pareigūnai, o bylos tyrimą perėmė Generalinė prokuratūra. „Džiaugiuosi, kad savivaldos rinkimuose panevėžiečiai neatsuko nugaros socdemams ir balsavo už geriausius mūsų sąrašo politikus. Į Tarybą nepateko nė vienas iš Buterlevičių. Jie nelabai gražiai pasielgė. Neatmetu galimybės, kad jie išstos iš partijos”, – optimistiškai dėstė politikas.

Didelių turtų neturi

Susitepę veikėjai, panorę rizikuoti savivaldos rinkimuose, privalėjo užpildyti pajamų deklaracijas. Pavarčius jas paaiškėjo, kad turtingiausias iš jų – V.S.Buterlevičiaus sūnėnas Andrius. Jis deklaravo, kad pelno gauna iš bendrovių „Simo ratai”, „Transdadus” ir „Sagros reklama”. Be to, jis turi ir vertybinių popierių. Pagarsėjusio politiko sūnus Tomas privalomo deklaruoti turto neturi, tačiau jis turi dovanotą butą ir nusipirkęs žemės sklypą „Startų” sodo bendrijoje. T.Buterlevičiaus nurodyti pajamų šaltiniai – „Danbalt International” ir „Transdadus” bendrovės.

Vyriausiasis Buterlevičius turtais pasigirti negali. Jis deklaracijoje nurodo, kad turi privalomo registruoti turto už 199500 litų, o piniginių lėšų – 28014 litų. Interesų deklaracijoje politikas duomenų nesuvedė. Pagal tai galima spręsti, kad jis jokių interesų ir niekur neturi.

Pradėjo dirbti

PB rašė, kad V.S.Buterlevičius įtariamas didelio masto sukčiavimu, dokumentų klastojimu, apgaulinga buhalterija ir labdaros pasisavinimu. Jo sūnui Tomui ir sūnėnui Andriui pateikti įtarimai dėl neteisėtai įgytos komercinės paslapties paviešinimo.

Vakar įtariamas sukčiavimu socialdemokratas V.S.Buterlevičius po ilgos ligos pasirodė darbe. Pasak jo, pirmą darbo dieną tvarkė išmėtytus dokumentus. „Turėjau daug darbo – tvarkyti sujauktus dokumentus. Pratinausi prie normalaus darbo ritmo po ligos, tai popierių tvarkymas buvo tas darbas, kurį pajėgiau daryti”, – aiškino apie nuveiktus darbus socdemas.

Rinkimai nenuvylė

Anot jo, savivaldos rinkimais nėra nusivylęs. „Nors dabar esu padarytas vos ne baisesnis už „tulpinius”, bet rinkėjais esu patenkintas. Manimi pasitikima. Nesu nustumtas į galą. Tai kodėl turėčiau būti panevėžiečiais rinkėjais nepatenkintas?” – retoriškai klausė V.S.Buterlevičius.

Pasiklausus, ar neketina susiklosčius tokiai nepalankiai situacijai išstoti iš partijos, V.S.Buterlevičius prisipažino: „Šį klausimą svarstau, bet greičiausiai pasirinksiu kitą galimybę. Ne išstoti iš partijos galvoju, bet laikinai sustabdyti įgaliojimus joje”.

Apie vykstantį teisminį tyrimą V.S.Buterlevičius kalbėti nepanoro. Jis sakė, kad, kol vyksta ikiteisminis tyrimas, jis nenusiteikęs kalbėti. Politikas aiškino, kad nežinąs, kiek užsitęs ikiteisminis tyrimas: „Man toks tyrimas pirmas, tai ir negaliu pasakyti, kiek jis truks”.

Paguldė stiprus infarktas

Beje, socdemas pasakojo, kad vakar jį pasiekė liūdna žinia iš Slovakijos. „Iš rankinio turnyro į namus grįžtant mūsų rankininkams, kuriuos treniruoja Sigitas Dambrauskas, man paskambino, kad jis paguldytas į ligoninę. Jam diagnozuotas stiprus infarktas. Manau, kad liga – vykstančio ikiteisminio tyrimo padarinys”, – tvirtino V.S.Buterlevičius.

Į klausimą, ar neketina Savivaldybės administracija atleisti jo iš darbo, V.S.Buterlevičius atsakė klausimu: „Kodėl turėtų? Dirbu nuoširdžiai ir jokių nusižengimų darbe nesu padaręs. Per penkiasdešimt išdirbtų metų nesu gavęs nė vienos nuobaudos, vien tik padėkas”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Socialdemokratas rengia atsitraukimo planą"

  1. Dilėtaitis

    Kvaila būtų palikti partiją tokiu metu,kai klesti ir toleruojamas savų žmonių nebaudžiamumas.Teismai nė vieno sukčiaus nenuteisė,o dėl 270 mln. Uspaskich ir JANGILOS biznio bylą padarė neteismingą.Valdo brolius lietuvius piniginga mafija.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.