Aukščiausios Afrikos viršukalnės Kilimandžaro pamokos moksleiviams

2007 m. kovo 8 d., ketvirtadienį, 16.00 val. Perkūno name (Aleksoto g. 6, Kaunas) vyks susitikimas su keliautoja Gita Vanagaite. Bus kalbama apie tikrus jausmus, patirtus kopiant į aukščiausią Afrikos viršukalnę Kilimandžarą (5895 m). Žygio patyrimus nuspalvins gyvas pasakojimas, filmas ir daugybė fotografijų. Susitikimą organizuoja Jėzuitų gimnazijos Žygeivių klubas. Renginys nemokamas ir atviras ne tik jauniesiems žygeiviams, bet ir visai gimnazijos bendruomenei bei visiems Kauno miesto gyventojams, kurie neabejingi ypatingoms kelionėms.

Gita Vanagaitė jau daug metų ne tik pati keliauja, bet ir organizuoja keliones kitiems. Ji turizmo entuziastė bei profesionalė, dirbanti šioje srityje 11 metų. Jos išvažinėti Europos keliai, aplankytos Raudonosios ir Viduržemio jūros pakrantės. Praėjusį rudenį pasiekta Peru bei Bolivija, o po savaites jau laukia kelionė į Vietnamą bei Kambodžą.

2007 m. sausio mėnesį Gita Vanagaitė kartu su trimis bendrakeleiviais pasiryžo įkopti į Kilimandžarą. Buvo pasirinktas sudėtingesnis Machame kelias per Barafu stovyklavietę. Teko kopti penkias dienas. Viršukalnės šturmas prasidėjo naktį, spaudžiant stipriam -25° šalčiui. Reikėjo rūpintis aklimatizacija ir kovoti dėl atidumo bei budrumo. Viršukalnę pasiekė vos trys. Tikslas buvo pasiektas, bet jėgų užteko vos kelioms fotografijoms. Paskui dar kelios dienos nusileidimui. Po žygio liko ne tik įspūdžiai, bet ir patyrimas. Dabar jis atviras ir perduodamas kitiems – jauniems žmonėms, kurių didžiosios kelionės dar ateityje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.