…Iš kelionių po kiemą ir pasaulį

Kovo 9 d. 18 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (Daržų g. 10 / Bažnyčių g. 4)
uostamiesčio gyventojams pristatys menininkų Oksanos Judakovos ir Arūno Kulikausko fotopastabas iš Niujorko.

Paprastumu ir nuoširdumu persmelktoje ekspozicijoje lietuvių menininkų tandemo, šiuo metu gyvenančių ir kuriančių Jungtinėse Valstijose, fotografijos, fiksuojančios asmenines patirtis. Vaikštinėdami po savo kiemą ir keliaudami po pasaulį autoriai įdėmiu žvilgsniu tyrinėja aplinką ir ieško „mažų stebuklų” tiesiog pačioje artimiausioje aplinkoje. Nors ir gyvena milijoniniame megapolyje, Oksana ir Arūnas neiškelia sau užduoties pasaulio viršukalnėje mojuoti deklaratyviomis vėliavomis, jie tiesiog mėgaujasi mažais atradimais. „Savo fotografijose nebenoriu nieko sureikšminti ar išskirti. Tiesiog taip, kaip buvo, ar tai kelionėje ar tai mano kieme”, – sako Arūnas. „…gyvenime sukrečiančių, „didelių” dalykų ne tiek ir daug: vienas kitas įvykis, didelis jausmas, atradimas ar praradimas, ar praregėjimas, meno kūrinys, gamtos paminklas (pastarųjų, mano akimis, didingų daugiausia). Visa kita – paprastas gyvenimas. Kasdienybė, jos nesumenkinant ir nesureikšminant. O užfiksuota ji – po kiek laiko – tokia graži, tokia graži… Saulės spindulys, miegantis katinas, kiemą plaunantis lietus… PAPRASTAS GYVENIMAS”, – jam antrina Oksana.

Arūnas Kulikauskas – Lietuvos Fotomenininkų Sąjungos narys, surengęs keliolika personalinių parodų visame pasaulyje. Prieš 15 metų nuvyko į indėnų žemę anapus Atlanto, iš kur iki dabar keliauja po pasaulį. Dešimtmetį dirbęs fotografu Antologinių Filmų Archyve Niujorke, kurio vienas iš įkūrėjų ir iki dabar ten dirbantis Jonas Mekas, šiuo metu autorius užsiima laisvai samdomo fotografo ir dizainerio veikla.

Oksana Judakova, gimusi Altajaus krašte, užaugusi Lietuvoje, o šiuo metu gyvenanti kitoje žemės rutulio pusėje, dirba fotografijos ir grafikos meno srityse. Visa savo kruopštumą Oksana atiduoda darbui juvelyrikos dirbtuvėse, dėmesio išsireikalauja dviejų su puse metų pipiras Vincukas. Laimei, kad yra mažutė, be galo kompaktiška skaitmeninė kamera, kuri visada po ranka.

Daugiau apie save autoriai papasakos atidarymo metu.
Paroda veiks iki kovo 29 d.

Klaipėdos komunikacijų centro galerijos darbo laikas: II – VI 12.00 – 18.00 val.

Sekmadienis, pirmadienis – poilsio dienos

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.