Ženevoje – pasaulinė automobilių paroda

Kovo 6 d. žurnalistams, o kovo 8 d. paprastiems lankytojams parengta Ženevos automobilių paroda.

Daugiausia dominuos europietiški automobiliai. Be C klasės „Mercedes” ir „Audi A5”, Vokietijos automobilių gamintojai pristatys „Audi TT” pagrindu sukurtus kabrioletus, 3 serijos BMW, trejų durų 1 serijos BMW, taip pat atnaujintus sedanus ir 5 serijos universalus.

„Volvo” pristatys universalą V70, taip pat naujos kartos visureigius XC70.

Italijos automobilių gamintoja „Fiat” Ženevoje parodys naują „Golf” klasės automobilį „Bravo”. Kompanijos sumanymu šis automobilis turėtų pakartoti chečbeko „Grande Punto” sėkmę ir galutinai ištraukti „Fiat” iš finansinės krizės.

Dar viena itališka naujovė – prabangus kupė „Maserati GranTurismo”, turintis 400 arklio galių, V8 variklį, pagamintas sedano „Qattroporte” pagrindu.

Įdomiausi prancūziški modeliai – „dvynukai” „Peugeot 4007” ir „Citroen C-Crosser”. Juos koncernas anonsavo dar pernai, todėl jie nebus didelė staigmena.

Kita Prancūzijos automobilių gamintoja – „Renault” – Ženevai paruošė serijinę „Twingo”, kuri Paryžiuje dar buvo „konceptu”, versiją. Manoma, kad tuo pat metu bus pristatytas ir „Twingo GT” su 1,2 litro 100 arklio galių varikliu.

Iš Europos automobilių gamintojų naujovių atvežė ir Čekijos „Škoda”, kuri Ženevos automobilių parodoje pristatys „Škoda Fabia”, išoriškai panašią į kompaktišką „Roomster”.

„Ford” padalinys Europoje pristatys naują „Mondeo” ir atnaujintą „C-Max”.

Azijos automobilių gamintojai Ženevoje mėgins įtikti Europos automobilių mėgėjams ir pristatys tokius modelius kaip „Mazda2”. Tai kompaktiškas B klasės automobilių segmento atstovas.

Kita naujovė – trijų durų „Toyota Auris”.

Pietų Korėjos kompanijos „Hyundai” ir „Kia” Ženevoje visas viltis deda į „Golf” klasės automobilius, kuriuos specialiai kūrė Europai. Šie automobiliai bus gaminami gamyklose Čekijoje ir Slovakijoje. Tai serijinis chečbekas „Hyundai”, kuris buvo pavadintas i30, taip pat Kia „Ceed” pagrindu sukurtas universalas ir koncepcinis kabrioletas.

Ženevos automobilių parodoje debiutuos ir Kinijos automobilių gamintojai.

Įdomiausias eksponatas – sportinis kupė „Brilliance BC3” su 170 arklio galių, 1,8 litro tūrio varikliu.

Ženevos automobilių paroda vyks „Palexpo” parodų centre prie oro uosto. Dalyvių sąraše – 244 bendrovės iš 35 valstybių, jų eksponatai užims apie 77 tūkst. kvadratinių metrų plotą.

10 dienų veiksianti paroda lankytojams bus atvira kasdien. Bilieto kaina suaugusiajam – 14 Šveicarijos frankų (apie 30 litų), o perkant grupei didesnei nei 20 žmonių – 9 frankai (20 litų).

Visi bilietai dalyvauja loterijoje, kurios pagrindinis prizas – automobilis „Peugeot 207CC”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.