Užsieniečiai lepinami savųjų sąskaita

Kol tūkstančiai lietuvių priversti tenkintis minimalia alga, įstatymai keičiami atvykėlių naudai.

Pagal sausio mėnesį papildytą socialinės apsaugos ir darbo ministrės įsakymą užsienio piliečius įdarbinančios bendrovės turi užtikrinti, kad jiems bus mokamas ne mažesnis kaip vidutinis atlygis nei tokį patį darbą dirbančiam Lietuvos piliečiui. Ši suma paprastai siekia 1700 litų.

Klaipėdos darbo biržos direktoriaus pavaduotojas Virginijus Andriušis tikino, kad baimintis atvykėlių antplūdžio neverta.

„Pirmenybė teikiama saviems. Jeigu per mėnesį skelbimą davusi įmonė neranda tinkamų darbuotojų čia, tik tada ji gali kviestis specialistus iš užsienio”, – aiškino Darbo biržos atstovas.

Klaipėdos darbo birža per pirmuosius šių metų mėnesius gavo 410 prašymų suteikti leidimą dirbti užsieniečiams. Praėjusiais metais gauti 887 prašymai.

Dažniausiai į kaimynines šalis dairosi laivų gamybos ir remonto įmonės. Pastaraisiais metais, susivilioję didesniais atlyginimais, uosto kompanijas palieka kvalifikuoti darbuotojai.

„Mūsų specialistai išvyksta į Europos Sąjungos šalis, o atvyksta kvalifikuotų darbuotojų iš Ukrainos, Rusijos. Juos tenkina mūsų siūlomas atlygis ir darbo sąlygos”, – sakė bendrovės „Baltijos” laivų statyklos Personalo administravimo skyriaus vadovė Rita Žukauskienė.

Netrukus Valstybinės darbo inspekcijos pareigūnai imsis tikrinti užsieniečius samdančias Lietuvos įmones. Inspektoriai aiškinsis, ar darbdaviai moka pakankamą atlygį, ar vykdo įsipareigojimus dėl darbo ir poilsio laiko, nepažeidžia darbuotojų teisių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

2 atsiliepimai į "Užsieniečiai lepinami savųjų sąskaita"

  1. k

    Na tik Lietuvoje taip ir tegali buti, visur kitur atvykeliai gauna maziau algos negu vietiniai.

  2. xxx

    Ir dar norim, kad lietuviai neišvažiuotų. O ką apie tai mano lygių teisių ir galimybių funkcionieriai, ar čia nekvepia diskriminacija???????????

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.