Lengvoji atletika: Kaunui nusišypsojo fortūna

Kauno miestas pelnė teisę 2009-ųjų liepą surengti Europos jaunimo (iki 23 metų) lengvosios atletikos čempionatą

Lėmė burtai

Toks sprendimas priimtas Didžiojoje Britanijoje, per Birmingame vykusį Europos lengvosios atletikos asociacijos (EAA) tarybos posėdį. Dėl teisės rengti čempionatą varžėsi Kauno ir Ostravos (Čekija) miestai, anksčiau atrinkti iš 8 kandidatų. EAA Tarybos posėdyje 8 nariai balsavo už Kauną, 8 – už Ostravą. Todėl galutinis sprendimas buvo priimtas traukiant burtus. Sėkmė nusišypsojo Kaunui, taigi šiame mieste 2009 m. liepos 16-20 dienomis ir vyks jaunimo čempionatas.

„Dar negaliu atsigauti po tokios įtemptos dienos ir jos kulminacijos. Kova buvo labai sunki, tai rodo ir tarybos narių sprendimas. Rengti 2009 m. čempionatą planavome nuo 2005-ųjų, kai Kaune sėkmingai pavyko surengti Europos lengvosios atletikos jaunimo (iki 20 metų) čempionatą. EAA tarybos nariams pristatėme ne tik Kauno miesto galimybes, bet parodėme ir specialiai sukurtą filmą. Jame į tarybos narius kreipėsi Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus ir žymiausias mūsų lengvaatletis Virgilijus Alekna”, – iškart po EAA tarybos posėdžio sakė Lietuvos lengvosios atletikos federacijos rinkodaros direktorius Virginijus Daukšys.

Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės vyriausiasis treneris Aleksas Stanislovaitis mano, kad Kauno pergalės priežastis – anksčiau puikiai surengtas 20-mečių čempionatas, „Kaunas Permit-2006” ir Europos taurės varžybos. „Už tai reikia padėkoti Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) dėstytojams ir studentams, nes dauguma jų buvo savanoriai, organizatoriai, teisėjai. Be to, palankioje vietoje yra stadionas, šalia jo – LKKA. Tai visos Lietuvos lengvosios atletikos šeimos nuopelnas”, – pabrėžė Stanislovaitis.

Nauda miestui

Patirties rengti Europos pirmenybes lietuviai jau turi. „Dėl organizacinių reikalų mes neišgyvename. Generalinę repeticiją turėjome organizuodami 20-mečių Europos čempionatą. Ten gavome vienintelį įvertinimą – „super”, – pabrėžė treneris. – Mūsų stadionas atitinka visus standartus, bet prieš Europos čempionatą Vyriausybė turėtų skirti lėšų atnaujinti kai kurioms vietoms.”

Daukšio teigimu, jaunimo iki 23 metų Europos lengvosios atletikos čempionatas vyks minint Lietuvos vardo tūkstantmetį ir taps vienu pagrindinių šio minėjimo renginių. Šis čempionatas yra paskutinė pakopa iki prestižiškiausių lengvosios atletikos varžybų – suaugusiųjų čempionatų, Europos taurių turnyrų ir pasaulio Didžiojo prizo etapų.

2009 m. Kaune tikimasi sulaukti daugiau kaip tūkstančio sportininkų iš Senojo žemyno. „Tai neabejotinas miesto įvertinimas ir laimėjimas. Per 2005 m. Kaune surengtą čempionatą miesto biudžetą papildė maždaug 12 mln. litų, buvo atnaujintas S.Dariaus ir S.Girėno stadionas, įrengtos naujos apšilimo aikštės, jau nekalbant apie naudą miestui – jo vardo garsinimą visame pasaulyje” , – sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos laikinasis direktorius Robertas Stanionis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.