P. Suškovas nedalyvaus

Estijos mieste Tartu vyko Baltijos šalių plaukimo čempionatas, kuriame varžėsi per 200 geriausiųjų Latvijos, Lietuvos ir Estijos vandenių. Varžybose dalyvavę tik du klaipėdiečiai Pavelas Suškovas ir Dovydas Duoblys iškovojo keturis – po vieną aukso ir bronzos bei du sidabro – medalius.

Tarp 15-16 metų vaikinų plaukęs Dovydas Duoblys 50 m laisvu plaukimo stiliumi įveikė antras – 25, 66 sek. O laisvo plaukimo stiliaus estafetėje rungtyniavęs su trim vilniečiais iškovojo aukso žetoną.

Du kartus ant prizininkų pakylos laiptelio kopė varžybose sirguliuodamas rungtyniavęs olimpietis ir daugkartinis šalies rekordų autorius Pavelas Suškovas. 25 metų klaipėdietis plaukdamas 100 m nugara (58,68 sek.) nusileido tik Europos čempionato prizininkui kauniečiui Vytautui Janušaičiui. O dvigubai ilgesnį atstumą tuo pačiu plaukimo stiliumi įveikė trečias – 2 min. 9,28 sek.

Iškart po šių varžybų geriausi šalies plaukikai išvyko į Vilniuje rengiamą treniruočių stovyklą ruoštis pasaulio čempionatui, kuris vyks kovo mėnesio viduryje Melburne (Australija).

Dalyvauti planetos čempionate oficialų kvietimą gavo ir P.Suškovas, tačiau jis šiuo metu stipriai sirguliuoja ir dienraščiui teigė, kad į Australiją nebevyks.

„Šiuo metu esu stipriai peršalęs, guliu lovoje ir gydausi. Nenoriu į pasaulio čempionatą vykti kaip turistas, juk tokios būsenos gerų rezultatų tikrai nepasieksiu. Kam be reikalo eikvoti šalies plaukimo federacijos pinigus?” – teigė geriausias Klaipėdos plaukikas.

P.Suškovas pripažino, kad ši situacija jį labai nuliūdino. „Be abejo, nesmagu, tačiau juk nieko nepakeisi. Tikėkimės, kad galėsiu atsigriebti per Europos čempionatą”, – „Klaipėdai” sakė nuolat miestą Lietuvoje ir užsienyje garsinantis plaukikas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.