Švedija – prieš dujotiekį

Netikėtai Švedijos įtakingos liaudies partijos atstovas energetinės politikos klausimais Karlas Hamiltonas prabilo apie ketinimus uždrausti tiesti Baltijos dujotiekį, rašo dienraštis „The Financial Times Deutschland”.

Liaudies partija yra antra didžiausia partija keturių partijų koalicinėje vyriausybėje.

„Švedija turi pagrindo ir galimybių priversti nutraukti dujotiekio tiesimą po vandeniu ir forsuoti jo tiesimą sausuma”, – sakė K. Hamiltonas.

Kartu su politiko reikalavimu Švedijos valdžios sluoksniuose auga spaudimas Švedijos ministrui pirmininkui ir užsienio reikalų ministrui priešintis Rusijos ir Vokietijos tiesiamam dujotiekiui.

K. Hamiltonas mano, kad Rusija dujotiekį Baltijos jūros dugnu nori tiesti visų pirma užsienio politikos sumetimais – kad aplenktų Lenkiją ir Baltijos šalis. Jis taip pat paragino Švedijos valdžią nenuolaidžiauti šiems Rusijos užsienio politikos siekiams.

Oficialusis Stokholmas dar nepareiškė savo pozicijos dėl dujotiekio tiesimo ir kol kas nerimauja tik dėl ekologinės projekto pusės.

K. Hamiltonas pareikalavo, kad Švedija kartu su Lenkija ir Baltijos šalimis pasipriešintų Šiaurės Europos dujotiekio tiesimui. Tik tokiu atveju šis projektas gali būti nutrauktas. Politiko nuomone, tada dalyvauti projekte atsisakytų ir Vokietijos partneriai.

„Konfliktuoti su penkiomis Europos Sąjungos valstybėmis narėmis Berlynas vargu ar ryšis”, – mano K. Hamiltonas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.