Už smurtą prieš teisėjus – krepšinio varžybų boikotas

Vilniaus krepšinio teisėjų sąjunga (VKTS) nutarė boikotuoti oficialiomis miesto pirmenybėmis laikomas „Montavit-Sostinės” taurės varžybas. Tai nuspręsta Vilniaus miesto krepšinio sąjungai (VMKS) leidus rungtyniauti „Martono-Eramos” krepšininkui Janui Jurgo, diskvalifikuotam už teisėjo užpuolimą aikštėje.

„Sprendimas leisti J.Jurgo žaisti „Sostinės” taurės varžybos yra visiškas krepšinio teisėjų ir jų nuomonės negerbimas”, – teigia VKTS pirmininkas Vytautas Kukarskas.

„Sostinės” taurės varžybų boikotas nėra nukreiptas prieš varžybų dalyvius ir krepšinio mėgėjus. VKTS apgailestauja, kad teko imtis kraštutinių priemonių, tačiau VKTS nebuvo pakviesta į krepšininko J.Jurgo apeliacijos svarstymą ir su priimtu sprendimu buvo supažindinta tik praėjus savaitei ir sužinojus šią inofmaciją neoficialiai”, – teigia V.Kukarskas.

J.Jurgo buvo diskvalifikuotas pernai už smūgį, po kurio teisėjas Donatas Mika patyrė smegenų sukrėtimą. Diskvalifikacijai, kurią patvirtino VMKS, pritarė ir Lietuvos krepšinio federacija.

Vasario 28 d. VKTS valdyba buvo susitikusi su Vilniaus krepšinio sąjungos pirmininku, „Martono–Eramos” komandos savininku bei vadovu Robertu Braziu, kurio komandoje žaidžia už smurtą prieš teisėją diskvalifikuotas J.Jurgo. Tačiau R.Brazys nepateikė jokių konkrečių įsipareigojimų ir ėmėsi neteisėtų bei melagingų veiksmų.

Internete buvo paskelbta, kad teisėjauti „Sostinės” varžyboms kviečiami teisėjai, kuriems žadamas geras atlyginimas ir apmokymas. Tačiau teisę rengti teisėjus, juos atestuoti ir atstovauti jų interesams turi tik Lietuvos krepšinio teisėjų sąjunga, kuriai priklauso ir VKTS.

VKTS nėra pasirašiusi jokių teisinių įsipareigojimų „Sostinės” taurės varžyboms, todėl nepagrįstais laiko reikalavimus atlyginti lygai padarytus nuostolius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.