Dėstytojai neturi kur gyventi

Uostamiesčio savivaldybė greitai turės mažiau tarnybinių butų, nes dalį jų perduos Klaipėdos universitetui.

Iki šiol universiteto dėstytojai gyvendavo septyniolikoje iš 59 Klaipėdos savivaldybės tarnybinių butų. Visi dėstytojams skirti tarnybiniai butai yra Baltijos pr. 107 name.

Savivaldybės tarnybiniuose butuose turėtų gyventi tik savivaldybės administracijos ir jai pavaldžių įstaigų darbuotojai. Bet nuo senų laikų čia gyvena ir savivaldybei nepavaldaus universiteto darbuotojai.

Klaipėdos savivaldybės Socialinio būsto skyriaus vedėja Danguolė Netikšienė sakė, kad savivaldybės taryba pasiruošusi priimti sprendimą perduoti tarnybinius butus universitetui. Tačiau visų pirma universitetas turi perduoti Švietimo ir mokslo ministerijos sutikimą perimti šiuos butus.

Švietimo ir mokslo ministerijos Turto valdymo skyriaus vedėja Margarita Jakštonienė kol kas negavo prašymo perimti butus, kuriuose gyvena Klaipėdos universiteto dėstytojai. Kad universitetas nori perimti tarnybinius butus iš savivaldybės, patvirtino Klaipėdos universiteto infrastruktūros prorektorius Adolfas Brėskis.

A.Brėskis teigė, kad universitetui tarnybiniai butai reikalingi. Dar labiau reikia vietos, kurioje galėtų apsistoti vos keletui dienų iš kitų miestų ar valstybių atvažiuojantys skaityti paskaitų lektoriai.

Kadangi viešbutyje jiems apsistoti per brangu, atvažiavę iš kitur dėstytojai laikinai apgyvendinami Statybininkų prospekte esančiuose universiteto bendrabučiuose. Čia jiems skirti 4 – 5 kambariai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.