Vykstanti vertybinių popierių rinkų korekcija – normali

Didžiausia nebankinė finansų maklerio įmonė „Finasta” mano, kad šiomis dienomis vykstantys daugelio šalių vertybinių popierių biržų kritimai yra normali kainų korekcija, kurios buvo laukiama jau kuris laikas, nes pastaruoju metu akcijos brango labai sparčiai.

„Rinkose kilimą visada seka kritimas, vadinamas korekcija. Akcijų rinka yra nuolat kintanti, todėl tokie svyravimai, kuriuos lydi keleto procentų per dieną dydžio augimas, o kartais – kritimas, yra kartas nuo karto pasitaikantis reiškinys. Remiantis mūsų šiandien turima informacija ir duomenimis, ši korekcija turėtų būti trumpalaikė, todėl ilgesniam periodui investavę žmonės neturėtų panikuoti ir skubėti nutraukti investicinius procesus – to daryti tikrai neverta”, – sakė AB FMĮ „Finasta” direktorius Dalius Kaziūnas.

Pasak jo, pastaruoju metu akcijos nuolat brango, todėl šis kainų sumažėjimas ekspertų nestebina. Tokios korekcijos vyksta pakankamai dažnai. Pavyzdžiui, pernai gegužės mėnesį akcijų indeksai Rytų ir Centrinės Europos regione, Turkijoje krito iki 30 proc., tačiau iki metų galo ne tik atsitiesė, bet ir uždirbo neblogą pelną.

Šiuo metu „Finastos” analitikai atidžiai stebi situaciją ir rūpinasi, kad klientai kuo mažiau pajustų rinkos pokyčius. Pasak Daliaus Kaziūno, didžiausi akcijų indeksai daugumoje rinkų vakar nukrito 3-4 procentais, Kinijoje – iki 10 proc., Rusijoje – iki 4 proc.

„Mūsų nuomone, žymiai didesnė tikimybė, kad ši korekcija bus tik trumpalaikė ir ilgiau užsitęsti neturėtų. Galime jausti tik tam tikrą nestabilumą – dalis žmonių prasidedant korekcijai skuba atitraukti pinigus iš rizikingesnių rinkų, kokiomis laikomas mūsų regionas, taip pat Azija ir Pietų Amerika, ir perkelia į saugesnes rinkas arba stabilesnes investicines priemones”, – sakė Dalius Kaziūnas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.