Krepšinis: „Žalgirį” papildė aukštaūgis

Kauno „Žalgirio” krepšinio klubas įsigijo NBA patirties turintį 213 cm ūgio 28 metų vidurio puolėją iš JAV Loreną Woodsą

Kauno „Žalgiris” Lietuvos (LKL) bei Baltijos (SEB BBL) krepšinio lygų nugalėtojų vardų sieks pastiprinęs komandą. Vakar Kauno klubas pasirašė iki sezono pabaigos galiosiančią sutartį su amerikiečiu vidurio puolėju Lorenu Woodsu.

„Tai aukštas žaidėjas, kuris neblogai kovoja dėl atšokusių kamuolių bei sunkiai dirba gynybos pozicijoje, blokuoja varžovų metimus. Tokio žaidėjo mums ir reikėjo”, – džiaugėsi įsigytu žaidėju „Žalgirio” ekipos vyriausiasis treneris Rimantas Grigas. Jis pridūrė, kad Woodsas keis didelį krūvį pastaruoju metu gaunantį kitą „Žalgirio” amerikietį Tanoką Beardą.

Per LKL rungtynes ekipos gali registruoti tik penkis legionierius, o Woodsas – jau šeštas užsienietis Kauno ekipoje. Vis dėlto, pasak Grigo, „Žalgiris” neketina atsisakyti nė vieno krepšininko paslaugų: „Šiandien tikrai neketiname atsisveikinti su kuriuo nors žaidėju. Tegul jie būna komandoje – juk žaidėjai gali susirgti ar susižeisti.”

Naujas legionierius į Kauną turėtų atvykti rytoj, o jo sutartis su Kauno klubu įsigalios mediciniškai patikrinus ir sulaukus paleidžiamojo rašto iš JAV. „Nebuvome iki galo sukomplektavę komandos, todėl ieškojome tinkamo žaidėjo. Į vidurio puolėjus turėjome kelis kandidatus, tačiau džiaugiamės pasirinkę būtent šį krepšininką. Viskas priklausys nuo to, kaip greitai jis įsilies į komandą. Jeigu viskas bus gerai, galbūt Woodsas komandoje liks ir kitą sezoną”, – sakė Grigas.

Per savo karjerą Woodsas penkerius metus praleido NBA lygoje. Joje amerikietis debiutavo 2001-aisiais – Minesotos „Timberwolves” ekipoje. Po dvejų metų jis persikėlė į Majamio „Heat”, o dar po metų dviem sezonams perėjo į Toronto „Raptors”. Šį sezoną Woodsas pradėjo Sakramento „Kings” ekipoje, bet joje neužsibuvo ir pasitraukė į NBA vystymo lygoje (NBDL) rungtyniaujančią Austino „Toros” ekipą. Paskutines rungtynes šioje komandoje prieš pereidamas į „Žalgirį” Woodsas žaidė vasario 16 dieną. Per 15 rungtynių „Toros” ekipoje naujasis Kauno klubo legionierius vidutiniškai pelnė po 11,3 taško, atkovojo po 10,5 kamuolio ir blokavo po 2 metimus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.