Muzikinio spektaklio „Gyvatės akys“ ir akcijos „Meno paukštis“ pristatymas

2007 m. kovo 5 dieną Kauno „Girstučio” kultūros centre socialinių atskirčių grupių šeimas ir vaikus nemokamai klausytis operos-poemos „Gyvatės akys” pakvies visuomeninė organizacija „Šiltų Širdžių klubas” ir viešoji įstaiga „Muzikos frontas”. Projektą remia Kauno miesto savivaldybė bei Kauno „Girstučio” kultūros ir sporto centras.
Sceninis lietuvių autorių ir atlikėjų projektas – kompozitoriaus Tomo Kutavičiaus ir poetės Violetos Palčinskaitės sukurta opera „Gyvatės akys”. Spektaklis pastatytas 2005 m. viešosios įstaigos „Muzikos frontas” iniciatyva. Pastatymo režisierius – Raimondas Banionis, scenografas ir dailininkas – Sergėjus Bocullo, choreografė – Vesta Grabštaitė. Operos muzikinė kalba apjungia populiariosios, džiazo ir akademinės muzikos elementus. Projekte dalyvauja žinomi operos solistai Asta Krikščiūnaitė bei Vladas Bagdonas, populiarus atlikėjas Deivis (Deivydas Norvilas), aktorius Ramūnas Abukevičius, vaidinantys choristai, choras „Vilnius”, instrumentinis ansamblis. Spektaklis publikai pirmą kartą pristatytas 2005 m. Juodkrantėje vykusiame festivalyje „Vox Academia”, vėliau rodytas ir žiūrovų šiltai sutiktas keliuose Lietuvos miestuose. Spektaklis simboliškai pratęs 2006 m. rudenį vykusias kultūros dienas „Japonija – Lietuva”.
Operos tematika savo prasmingumu gali paguosti sunkius likimo išbandymus patyrusius žmones. „Labai džiaugiamės, galėdami kartu su partneriais Kaune padovanoti šį muzikinį spektaklį ir nuoširdžiai kviečiame mūsų bičiulius iš globojamų vaikų grupių, gabius vaikus iš meno centrų ir jų tėvelius, daugiavaikes šeimas, naujus bičiulius iš bendruomenių centrų ir visus, kuriuos menas ir prasminga muzikinio spektaklio tematika gali padaryti laimingesniais,” sako visuomeninės organizacijos „Šiltų Širdžių klubas” prezidentė Roma Barauskienė. Japonų pasakos motyvais sukurta opera „Gyvatės akys” įkūnija universalų, artimą baltiškajai kultūrai siužetą – istoriją apie meilės galią: užkeikta motina iš meilės savo kūdikiui atiduoda jam savo akis, o sūnus, nepabūgęs motinos išvaizdos, išsklaido kerus ir taip jai grąžina regėjimą. Šviesi šio miuziklo idėja siejasi su choro artistų kasdienybe – daug choro „Vilnius” dainininkų turi regėjimo negalią.
Muzikinio spektaklio-operos rodymas Kaune pristatomas kaip akcijos „Meno paukštis” sudėtinė dalis. Tai akcija, kurią visuomeninė organizacija „Šiltų Širdžių klubas” vykdė 2005-2006 metais ir tęsia 2007 metais. Jos metu socialinių grupių vaikai iš įvairių Lietuvos rajonų, kuriuos pastoviai globoja „Šiltų Širdžių klubas”, yra vedami į spektaklius, koncertus, vaikai supažindinami su teatro darbo specifika, organizuojami specialūs renginiai ir koncertai vaikams bei visuomenei. 2006 m. rudenį Vilniuje įvyko akcijos meninis renginys „Džiazuojantys paukščiai”, kurio prasminga ir įdomi programa ne tik pristatė akciją „Meno paukštis”, bet ir skatino visuomenę palaikyti filantropinius procesus Lietuvoje.
Svarbiausiais projekto „Meno paukštis” akcentais yra vertybių diegimas visuomenėje ir socialumas, projekto dalyviai – socialinių grupių vaikai ir šeimos. Menas bei kūrybiškumas naudojama kaip prevencinė priemonė, padedanti jaunajai kartai išvengti smurtavimo, agresyvumo, beprasmybės jausmo, patyčių ir kitų ypač skaudžių problemų. Vaikams taip pat organizuojamas piešinių konkursas su užduotimis pavaizduoti Gėrį, Pasiaukojimą bei kitas vertybes, rengiamos įvairios užduotys, skatinančios palaikyti gėrio idėjas.

Organizatoriai: visuomeninė organizacija „Šiltų Širdžių klubas”

Projekto partneriai: viešoji įstaiga „Muzikos frontas”

Rėmėjai: Kauno miesto savivaldybė, Kauno „Girstučio” kultūros ir sporto centras

Akcijos „Meno paukštis” rėmėjai:

Skubių siuntų bendrovė UPS, UAB Audito reziume, NEW YORK CLUB, UAB TVB, UAB OPTINA, Skonio namai GURMANS, UAB AVEMATROX, UAB TERMOPALAS, Virginijos dizaino studija, Rima Liatukienė, Vidūnas Mekšrūnas, EGOVOS,UAB Buhalterių ir auditorių mokykla, Kauno gydytojų sąjunga,UAB JŪSŲ FLINTAS.

Maloniai kviečiame Jus tapti akcijos „Meno paukštis” rėmėjais

ir kartu su mumis padėti vaikams atverti vartus į stebuklingą kūrybos pasaulį!

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.