Dėl laivo avarijos gali apkaltinti klaipėdiečius

Prie Lenkijos krantų vos nenuskendusio norvegų laivo „Ocean Caroline” savininkas Klaipėdos bendrovei „Vakarų korpusų konstrukcijos” gali pateikti kaltinimus dėl blogo remonto.

Avarija įvyko po to, kai vasario 23 dieną suremontuotas laivas išplaukė iš Klaipėdos.

Kaip „Klaipėda” jau rašė, sekmadienį 6.40 val. Norvegijos krovininis keltas „Ocean Caroline”, būdamas už 62 mylių į šiaurės vakarus nuo Gdynės, davė nelaimės signalą. Pro korpusą pradėjus sunktis vandeniui, laivas ėmė lėtai skęsti. Apie 11 valandą jis pakrypo 40 laipsnių. Aštuonis įgulos narius, kurių dauguma kaliningradiečiai, evakavo lenkų karinis sraigtasparnis.

Laive likę kapitonas norvegas ir du jo padėjėjai, nepaisydami smarkios audros, plaustu nuplaukė iki gelbėjimo laivo „Briza”, iš jo paėmė papildomą pompą ir grįžo atgal. Jiems pavyko išpumpuoti vandenį ir išlyginti pasvirimą.

Švedų žvejybos traleris vakar vidurdienį avariją patyrusį laivą atvilko į Karlskronos uostą Švedijoje.

Laivo savininkė, norvegų kompanija „Ocean Transport AS”, turės išsiaiškinti, kas sukėlė kelto vos nepražudžiusią avariją. Gali būti, kad dėl atsiradusio ilgesnio nei metras įtrūkimo korpuse kalta Vakarų laivų gamyklos grupės dukterinė bendrovė „Vakarų korpusų konstrukcijos”.

1973 metais statytas 80 metrų keltas „Ocean Caroline” ilgiau nei dvi savaites buvo remontuojamas Vakarų laivų remonto įmonėje. Stovint doke buvo pakeisti keli korpuso apkalos lakštai. Specialistai teigia, kad norint gerai atlikti suvirinimo darbus, kai temperatūra žemesnė nei 5 laipsniai šalčio, būtina pasirūpinti šildymu, kitaip suvirintos siūlės gali išsiskirti.

Vakarų laivų gamyklos grupėje sakė, kad, kol tyrimas nebaigtas, anksti komentuoti įvykį.

Gamyklos specialistai laivo po avarijos dar nematė ir net nežino, kurioje vietoje yra tas įtrūkimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.