Anglijos lygos taurę laimėjo “Chelsea“

Sekmadienį Velso sostinės Kardifo „Millenium” stadione įvyko Anglijos Lygos taurės („Carling cup”) finalo rungtynės, kuriose Londono „Chelsea” palaužė „Arsenal” ir iškovojo pirmąjį šio sezono trofėjų.

„Arsenal” 1 – 2 „Chelsea”

12‘ [1 – 0] Theo Walcott

20‘ [1 – 1] Didier Drogba

84‘ [1 – 2] Didier Drogba

90‘ Emmanuel Adebayor, Kolo Toure („Arsenal”), John Obi Mikel („Chelsea”) pašalinti iš aikštės

Kanonieriai pirmieji įmušė įvartį, kuomet po individualaus prasiveržimo pasižymėjo septyniolikmetis Theo Walcottas.

20 min. rezultatas tapo lygus, o po Michaelio Ballacko perdavimo įvartį įmušė Didier Drogba. Įvartis sukėlė nemažai aistrų, nes D.Drogba galėjo būti nuošalėje.

Antrojo kėlinio pradžioje „Arsenal” surengė porą pavojingų išpuolių, bet Vassiriki Diaby smūgį atrėmė Petras Čechas, o Cesco Fabregaso spirtas kamuolys pralėkė visai greta virpsto.

56 min. rimtą traumą patyrė „Chelsea” kapitonas Johnas Terry – V.Diaby jam įspyrė į galvą ir anglas su kaklo įtvaru buvo išgabentas į ligoninę.

Kapitono trauma tarsi pažadino „Chelsea” – pavojingą D.Drogba smūgį blokavo M.Flamini, o Frankas Lampardas tolimu smūgiu pataikė į skersinį.

Mėlynieji išsiveržė į priekį 84 min. Arjenas Robbenas perdavė kamuolį į baudos aikštelę, o ten Didier Drogba galva nuginklavo Manuelį Almunią. Po kelių minučių Andrejus Ševčenka pataikė į skersinį.

Pridėto laiko metu aikštėje sukonfliktavus Kolo Toure ir Johnui Obi Mikeliui kilo masinės muštynės, ko pasekoje iš aikštės buvo pašalinti net trys futbolininkai.

Londono „Chelsea” per likusį laiką išsaugojo persvarą, laimėjo Lygos taurę ir iškovojo pirmąjį titulą šiame sezone.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.