Gaisre sudegė motina ir sūnus

Nelaimę prišaukė neatsargus elgesys su ugnimi

Sekmadienio naktį Kaune ugnis pasiglemžė dviejų žmonių gyvybę – smarkiai apdegusius motinos ir sūnaus lavonus ugniagesiai surado užgesinę gaisrą viename Vinčų gatvės namų.

Pažadino dūmų kvapas

Kauno gelbėjimo tarnybos į įvykio vietą išskubėjo apie 2 valandą nakties, sulaukusios skambučių iš aplinkinių namų gyventojų.

„Pabudau nuo dūmų kvapo, pajutau, kad kažkas svyla. Maniau, kad nelaimė atsitiko mūsų name”, – „Kauno dienai” sakė Vera Medvedeva, gyvenanti Vinčų gatvės 5-ajame name. Moteris pasakojo, kad pažvelgusi pro langą pamatė dūmų kamuolį ir liepsnas. Degė prieš daugiabutį esantis medinis namas. Netrukus suvažiavo kelios gaisrinės, greitoji medicinos pagalba.

„Nė vienas kaimynas neišėjo į kiemą, visi tyliai žiopsojo pro langus ir nebėgo į pagalbą”, – stebėjosi žmonių abejingumu V. Medvedeva.

Artimiausi kaimynai ramiai miegojo

Į nelaimės vietą atvykę gaisrininkai surado smarkiai apdegusius dviejų žmonių kūnus. Iš pradžių manyta, kad sudegti galėjo sutuoktiniai. Pareigūnams pavyko nustatyti apdegusio 36 metų vyriškio asmenybę.

Pirminiais duomenimis, gaisras namuose galėjo kilti dėl neatsargaus elgesio su ugnimi. Centro policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Artimiausi kaimynai – keturioliktojo namo gyventojai tikina naktį nieko negirdėję, dūmų kvapo nejutę. „Kauno dienos” žurnalistams duris atvėrusi moteriškė prisipažino nelabai prigirdinti, todėl labai nustebo ryte pamačiusi visiškai sudegusį kaimynų namą.

„Ačiū Dievui, kad liepsnos neperšoko į mano namus, juk mus skiria tik nedidelė tvorelė”, – kalbėjo moteriškė. Anot jos, sudegusiame name gyveno moteris su sūnumi, tačiau su kaimynais beveik nebendravo, tik pasisveikindavo.

Neteko senelės ir dėdės

Toje pačioje gatvėje, už kelių namų gyvenantys žuvusiųjų artimieji „Kauno dienai” sakė apie nelaimę sužinoję iš gelbėjimo tarnybos darbuotojų.

„Netekau močiutės ir dėdės, buvo atvažiavusi policija, reikėjo pasirašyti kažkokius dokumentus”, – sakė studentas Jurijus Krylovas.

Anot jo, kol kas dar neaišku, kada bus laidojami močiutės ir dėdės kūnai, pirmiausia planuojama pranešti visiems giminėms. „Mama išvažiavusi ir grįš tik po savaitės, net nežinau, kas rūpinsis visais reikalais”, – dalijosi rūpesčiais jaunulis. Jo močiutė Genė Šumskienė ir dėdė Valentinas Šumskas gyveno kartu su dar vienu vyriškiu, kurio, manoma, per gaisrą name nebuvo.

Pražudė neatsargus elgesys su ugnimi

Penkiasdešimt metų Vinčų gatvės 5-ajame name gyvenanti Liuba Karabenikova sako puikiai pažinojusi sudegusią šeimą, pastaruoju metu name gyveno motina su sūnumi.

„Žmonės mėgdavo išgerti, todėl nelabai rūpinosi savo namais, jų aplinka ir malkomis. Plėšdavo namą ir juo kūrendavo krosnį, kai šaltukas prispausdavo”, – sakė L. Karabenikova.

Pareigūnai aiškinasi, kokios gaisro priežastys, viena prielaidų – neatsargus elgesys su ugnimi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.