Rinkėjo pažymėjimą siūlė atsiimti Ginekologijos skyriuje

Negavusi rinkėjo pažymėjimo klaipėdietė Regina tris dienas nesėkmingai bandė prisiskambinti į savo rinkimų apylinkę. Ketvirtąją dieną nurodytuoju telefonu atsiliepęs vyras paaiškino, kad ji pataikė… į ligoninės Ginekologijos skyrių.

Antrus metus gyvenanti naujame uostamiesčio daugiabučių namų kvartale Regina, nenorėjusi skelbti savo pavardės, sakė nesupranta, kur galėjęs pasiklysti jos rinkėjo pažymėjimas. Mat gyvenamąją vietą ji yra deklaravusi. Apklausinėjusi kaimynus, sužinojo, kad jie taip pat nesulaukė rinkėjo pažymėjimų.

Anot moters, susidarė įspūdis, kad pažymėjimų negavo visas kvartalas, nors Žolynų gatvė mieste nėra pati mažiausia.

Negavusi rinkėjo pažymėjimo klaipėdietė skambino Vyriausiosios rinkimų komisijos nurodytu telefonu 1885. Jai buvo paaiškinta, kad ji turėtų kreiptis į savo rinkimų apylinkę. Intensyvus trijų dienų skambinimas ir baigėsi konstatavimu, kad pataikyta į Ginekologijos skyrių.

„Neisiu balsuoti, jeigu mano balsas niekam nerūpi”, – piktinosi moteris.

Klaipėdoje, kur balsavimo teisę turi beveik 146 tūkst. gyventojų, rinkėjų pažymėjimų negavo apie 20 tūkst. žmonių.

Klaipėdos miesto rinkimų apygardos komisijos pirmininkas Šarūnas Jonas Tamulis situacijos nedramatizavo. „Įstatymas mūsų neįpareigoja domėtis, kodėl rinkėjai negavo pažymėjimų”, – atsakė jis, paklaustas, dėl kokių priežasčių kai kurių rinkėjų nepasiekė pažymėjimai.

Pirmininkas prognozavo, kad pažymėjimai nebuvo įteikti dėl to, kad tądien namuose nebuvo gyventojų arba kaimynai nesutiko jų perduoti.

Š. J. Tamulis ramino, jog rinkėjai pažymėjimą gali atsiimti savo rinkimų apylinkėse, išsispausdinti jį iš puslapio internete arba tiesiog gauti atėję balsuoti rinkimų dieną.

Kaune rinkėjų pažymėjimų negavo apie 27 tūkst. gyventojų: per 7 tūkst. jų pažymėjimai nepasiekė dėl užrakintų laiptinių, 6 tūkst. – dėl nedraugiško būdo kaimynų, 10 tūkst. kauniečių negyvena savo deklaruotose vietose, o apie 4 proc. rinkėjų yra išvykę į užsienį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.