Sunaikinta narkotikų „urmo bazė”

Vilniaus kriminalinės policijos Narkotikų kontrolės skyriaus pareigūnai kartu su pasieniečių operatyvininkais trečiadienį sostinėje sutriuškino grupuotę, kuri įvairius kvaišalus parduodavo urmu. Užvakar pradėta operacija baigėsi tik naktį į ketvirtadienį.

Per kratas trijuose butuose Naujininkuose, Vilkpėdėje ir Žvėryne aptiktas įspūdingas kiekis narkotikų (beveik viskas buvo laikoma viename bute): daugiau nei pusė kilogramo heroino, per 4 tūkst. ekstazio tablečių su įvairiais logotipais, daugiau kaip 2 kilogramai marihuanos. Rasta įrankių ir priemonių, skirtų narkotikams sverti, smulkinti ir pakuoti.

Be to, bute, kur buvo pagrindinė kvaišalų saugykla, buvo auginamos kanapės. Kriminalistai narkotinius augalus vazonėliuose aptiko sieninėje spintoje, kur buvo įrengtos lempos, sukuriančios šiems augalams reikalingą mikroklimatą.

Buvo sulaikyti 7 asmenys. Penki iš jų uždaryti į areštinę, tarp jų – ir viena mergina. Pasak pareigūnų, visi sulaikytieji – niekur nedirbantys jauni žmonės (gimę 1980-1985 metais). Įtariama, kad 4 sulaikytųjų narkotikus dideliais kiekiais platino ne tik Vilniuje, bet ir kituose miestuose. Jiems gresia laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Pasak kriminalinės policijos pareigūnų, šįkart sučiupti ne smulkūs prekeiviai, narkotikus dozėmis pardavinėjantys gatvėse, mokyklose ar klubuose, o didmenininkai. Anksčiau į policijos akiratį jie nebuvo patekę.

Policijos žiniomis, įtariamųjų vardu registruoto brangesnio turto nėra. Per kratas rasta palyginti neįspūdinga suma grynaisiais – maždaug 50 tūkst. litų. Tiek kartais randama pas taboro čigonę, prekiaujančią opijaus ekstrakto dozėmis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.