Į bet kurį pasaulio kraštą

Lietuvoje veiklą pradėjęs tarptautinis internetinis kelionių portalas travelstart.lt siūlo naujų galimybių keliauti

Vasario 14 dieną Lietuvoje pradėjo veiklą užsienyje populiarus kelionių portalas www.travelstart.lt. Jis siūlys ne tik lėktuvų bilietus į tuos miestus, kur skrenda lėktuvai, bet ir visą kelionės paketą. Klientai pagal jiems priimtinas kainas galės rinktis viešbučius, užsisakyti kelionės draudimo paslaugas, tarp jų ir draudimą skrydžių bendrovės bankroto atveju. Naujasis portalas siūlo gerokai didesnį kelionių pasirinkimą nei turistinės agentūros – į bet kurį pasaulio kraštą.

Portalą travelstart.lt sukūrė Švedijos bendrovė, o plėtos jį lygiomis dalimis su didžiausiu Lietuvos turizmo agentūros tinklu „West Express”. Taip pat bus bendradarbiaujama su kelionių agentūromis „Wrislit” ir „Delta-Interservis”. „West Express” specialistai pritaikė sistemą Lietuvos gyventojų poreikiams.

Per spaudos konferenciją travelstart.lt įkūrėjas švedas Stephanas Ekberghas tikino, jog dėl paprasto sistemos naudojimo, pigiausių skrydžių ir didžiausio jų pasirinkimo portalas per dvejus metus turėtų tapti Lietuvos internetinių kelionių operatorių rinkos lyderiu. Į spaudos konferenciją S.Ekberghas atskrido tiesiai iš Keiptauno (Pietų Afrikos Respublika), kuriame šiuo metu gyvena ir rūpinasi portalo plėtra PAR. Paklaustas, ar daug kas Afrikoje perka keliones internetu, švedas atsakė: „Daugelis kalbėjo, kad Afrikoje

portalas nebus populiarus. Jie klydo. Tie, kurie naudojasi internetu, daro tai vienodai, nesvarbu, ar Skandinavijoje, ar Afrikoje. Po internetą naršantys afrikiečiai labai išprusę. PAR pradėjome veiklą praėjusių metų rugpjūtį ir per pusmetį turėjome tokį pardavimą, kokį pasiekti Švedijoje mums prireikė maždaug 4,5 metų.”

„Iš apklausų matyti, jog lėktuvu skrendantiems žmonėms labai svarbu gauti pagalbą netikėtų atsitikimų atvejais. Tokią paslaugą teiks travelstart.lt. Portalo specialistai bet kuriuo metu telefonu konsultuos ir teiks pagalbą keliaujantiesiems”, – pasakojo bendrovės „Travelstart Baltics” vadovas Arkadijus Maizelis.

Iki šiol internetiniai portalai Lietuvoje siūlė skrydžius tik per „Amadeus” ar „Galileo” paieškos sistemas. Travelstart.lt naudojasi net keturiomis rezervavimo sistemomis – be minėtųjų, dar ir „Worldspan” bei „Sabre”. Be to, papildomai peržiūri visų pigių skrydžių bendrovių tinklalapius. Tai leidžia portalui pasiūlyti daugiau skrydžių ir pigesnių kelionių lėktuvu. Aptarnavimo mokestis vienam keleiviui – apie 40 litų. Nors ir taikomas mokestis, dauguma skrydžių, ypač tolimųjų, gali būti net iki tūkstančio litų pigesni, nei turistas pats juos pirktų per aviakompanijas. „Pas mus pigiau

todėl, kad skrydžių bendrovės pagal sutartis teikia mums dideles nuolaidas”, – sakė S.Ekberghas. Atsiskaityti galima kreditine kortele arba pavedimu.

Pasak bendrovės „Travelstart” vadovo, iki šiol jų portalas kasdien sulaukdavo maždaug po 1400 kelionių pirkėjų. „Apie 20 proc. kelionių – į turistų lankomiausias vietoves, ir jos jau keletą metų nesikeičia, o 80 proc. – į tas vietas, kur, regis, net neskrenda lėktuvai. Kuri turizmo agentūra jums pasiūlys kelionę, pavyzdžiui, į kokį nors Kanzaso miestelį? Jokia. O pas mus tai įmanoma”, – sakė 1999 metais Švedijoje veiklą pradėjusio portalo įkūrėjas S.Ekberghas.

Rudenį „Travelstart” planuoja startuoti Latvijoje, o vėliau – ir Estijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.