Būgnų bomba ir „Pasaulio sutvėrimas”

Šiandien 18 val. Klaipėdos koncertų salėje koncertuos pasaulinio garso kompozitorius ir perkusijos virtuozas Nebojša Jovanas Živkovičius ir jo suburta tarpkontinentinė perkusininkų grupė, kurioje groja amerikiečiai Fernando Meza, Benjamin Toth ir vienas geriausių mūsų šalies perkusininkų temperamentingasis Pavelas Giunteris.

Keturių atlikėjų projektas aprėps kūrinius mušamiesiems nuo solo iki kvarteto. Tarp jų bus ir paties N. J. Živkovičiaus kompozicijos. Perkusijos meistras gimė Serbijoje, studijavo ir dabar gyvena Vokietijoje. Jo gastrolių maršrutai siekia ne tik Europą, bet ir JAV, Japoniją, Korėją, Meksiką.

N. J. Živkovičiaus kūryba apibūdinama kaip „kibirkščiuojanti ir dvasinga naujoji muzika”. Pasak perkusisto, „muzika, kurią aš kuriu ir atlieku, yra slavų (balkanų), t.y. gimtosios Serbijos backgroundo ir Vokietijos, kurioje gavau išsimokslinimą, miksas. Toks šizofreniškas analitinės struktūros, konstruktyvaus kompozicinio mąstymo ir emocinio prado, kylančio iš mano prigimties, miksas”.

Živkovičiaus kūriniai mušamiesiems tapo garsiausių pasaulio perkusininkų repertuaro dalimi, o simfoninius opusus groja žymiausi orkestrai – Vašingtono nacionalinis, Londono BBC koncertinis, Romos „Orchestra di Santa Cecilia” ir kt.

Rytoj 18 val. į Klaipėdos koncertų salę kviečiami simfoninės muzikos mėgėjai. Kauno miesto simfoninis orkestras ir Kauno valstybinis choras atliks didingą Franco Jozefo Haidno oratoriją „Pasaulio sutvėrimas”. Solo partijas dainuos Asta Krikščiūnaitė (sopranas), Mindaugas Zimkus (tenoras) ir Ignas Misiūra (bosas). Kūrinį diriguos vienas tituluočiausių lietuvių dirigentų, profesorius, Pažaislio festivalio meno vadovas, Lietuvos nacionalinės premijos laureatas Petras Bingelis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.