Docentas plojo savo auklėtiniams

Lietuvos teatro istorijos fondą papildė dar viena klaipėdiečio tyrinėtojo knyga.

Klaipėdos universiteto Humanitarinių mokslų fakulteto docentas dr. Petras Bielskis antradienį publikai pristatė naujausią savo knygą „Gyvenimas šiapus ir anapus”.

Renginio pradžioje autorius, kartu šventęs ir savo 72 – ąjį gimtadienį, pakvietė pažiūrėti paties režisuotą auklėtinių spektaklį – Lazdynų Pelėdos „Bajoro dukra”.

Spektaklio metu P.Bielskis sekė kiekvieną aktorių judesį, o jam pasibaigus, negailėjo plojimų.

Ketvirtosios knygos apie tautos teatrą autorius tvirtino, kad jam ir viso gyvenimo neužtektų knygose sudėlioti per daugelį metų susikaupusius sopulius ir malonias akimirkas.

„Turiu dar daug ką pasakyti. Šiuo metu renku medžiagą apie vyskupą Antaną Vaičių. Man įdomus visas pokario lietuvių pasipriešinimo laikotarpis, susietas su katalikybe”, – prisipažino pedagogas.

Pagyrų naujajai menotyrininko knygai negailėjo kolegos.

„Džiaugiuosi, kad pagaliau pradėsim apie teatrą kalbėti rimtai”, – sakė teatrologas doc. dr. Aleksandras Guobys. Jo nuomone, P.Bielskio knygos ypač svarbios lietuvių teatro istorijai, kurios parašyti iki jo niekas nesiėmė.

Lietuvos rašytojų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkas rašytojas Rimantas Černiauskas P.Bielskį pavadino karinga ir dygliuota asmenybe. Autorius nepabijojo knygoje atskleisti ne visiems patogią tiesą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.