Žvejai raginami būti atidūs

Žvejai ant Kuršių marių ledo turi būti ypač atidūs, kad neteisėtai nekirstų sienos su Rusija. Primenama, kad ledas Kuršių mariose nėra storas ir tvirtas.

Prasidėjus poledinės žūklės sezonui, Kuršių marias apgula tūkstančiai žmonių iš visos Lietuvos. Kartais ieškodami didesnio laimikio žvejai patenka į valstybės sienos apsaugos zoną ar net kerta valstybės sieną su Rusija nenustatytose vietose.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) įspėja, kad Lietuvos piliečiai ir užsieniečiai valstybės sienos apsaugos zonoje gali būti tik su VSAT išduotais vienkartiniais terminuotais leidimais ir asmens dokumentais.

Valstybės sienos apsaugos zonos ribos yra patvirtintos Vyriausybės nutarimu. Ši riba sausumoje gali siekti daugiau nei kilometrą, o Kuršių mariose nuo sienos ji tęsiasi tik 200 metrus.

Pasitaiko atvejų, kada žvejai, nesiorientuodami ant ledo, neteisėtai ir nenustatytoje vietoje kerta Lietuvos Respublikos valstybės sieną ir nežinodami patenka į Rusiją, taip tapdami pažeidėjais. Praėjusį sezoną Neringos užkardos saugomame sienos su Rusija ruože Kuršių mariose, užfiksuota 11 valstybės sienos pažeidimų.

Žiemą, ledui sukausčius Kuršių marias, valstybės sienos apsaugos zona pažymėta laikinais ženklais – mediniais stulpais, aprištais ryškiomis geltonos spalvos juostomis su atitinkamais užrašais. Vasarą, navigacijos metu, – ryškiais geltonais plūdurais.

Žvejai privalo būti atidūs, nes ledas Kuršių mariose nėra storas ir tvirtas. Nors pasieniečių laivo ant oro pagalvės „Christina” įgula yra pasirengusi gelbėti į nelaimę pakliuvusius žvejus, VSAT prašo visus žmones ant marių ledo vengti rizikos ir branginti savo bei kitų gyvybes.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.