Vilniaus miesto savivaldybė išieškos 1,2 mln. skolą iš UAB „Baltijos parkingas”

Vakar Lietuvos apeliacinis teismas galutinai patenkino Vilniaus miesto savivaldybės reikalavimus pripažinti negaliojančia daugiaaukštės automobilių statymo aikštelės Rinktinės g. pirkimo-pardavimo sutartį. Tuo pačiu sprendimu teismas pripažino Savivaldybės pirmenybės teisę išieškoti jau anksčiau Savivaldybės naudai iš UAB „Baltijos parkingas” ir UAB „Vilniaus parkavimo kompanija” priteistą 1,2 mln. sumą, iš varžytinių parduodant daugiaaukštę automobilių statymo aikštelę Rinktinės gatvėje.

Negaliojančia pripažinta sutartimi UAB „Baltijos parkingas”, siekdama išvengti mokėjimų Vilniaus miesto savivaldybei, neteisėtai perleido minėtą daugiaaukštę automobilių statymo aikštelę savo steigėjai – Norvegijos bendrovei „Parkerings-Compagniet AS”.

Vilniaus apygardos teismas sostinės Savivaldybės naudai iš UAB „Baltijos parkingas” ir UAB „Vilniaus parkavimo kompanija” dar 2005 m. birželį priteisė 1,2 milijono litų. Aukštesnių instancijų teismai šį sprendimą paliko nepakeistą.

2004 metų pradžioje Savivaldybė nutraukė sutartį su UAB „Baltijos parkingas” ir UAB „Egapris” konsorciumu dėl skolos nesumokėjimo ir esminių sutarties pažeidimų, taip pat nepavykus susitarti dėl palankesnių miestiečiams rinkliavos už automobilių statymą rinkimo sąlygų. Savivaldybė minėtas įmones dėl susidariusios skolos priteisimo padavė į teismą.

Teismai, priteisdami 1,2 milijono Savivaldybės naudai ir pripažindami Savivaldybės pirmenybės teisę konsorciumo skolą išieškoti parduodant daugiaaukštę automobilių statymo aikštelę Rinktinės gatvėje, patvirtino, kad Savivaldybė pagrįstai nutraukė sutartį su konsorciumu.

Savivaldybė tikisi, kad antstoliai minėtos daugiaaukštės automobilių statymo aikštelės varžytines paskelbs artimiausiu metu. Joms įvykus Vilniaus miesto savivaldybės biudžetą pasieks 1,2 mln. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.