VDU Didžiojoje auloje – muzikiniai pokalbiai dviese

Vasario 21 d., trečiadienį, 18 val. Vytauto Didžiojo universiteto Didžiojoje auloje (Gimnazijos g. 7) Didžiosios aulos muzikos draugija ir Kamerinės muzikos rėmimo fondas kviečia į muzikos vakarą „Pokalbiai dviese”.

Koncertuos Girdutis Jakaitis (altas) ir Daiva Stulgytė (fortepijonas). Vakarą ves kompozitorė Zita Bružaitė. Programoje – F. Šuberto, R. Šumano, D. Šostakovičiaus, Z. Bružaitės ir P. Hindemito kūriniai.

Girdutis Jakaitis koncertuoti pradėjo studijuodamas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA). 1989 m. jis pelnė Kišiniovo (Moldova) jaunųjų atlikėjų konkurso II premiją, taip pat dalyvavo tarptautiniuose konkursuose Italijoje bei Vokietijoje. Kaip LMTA styginių kvarteto narys koncertavo Maskvos konservatorijos Didžiojoje salėje ir Sofijos muzikos akademijoje Bulgarijoje. 1990 m. altistas tobulinosi prof. T. Rieblio meistriškumo kursuose Zalcburge. Atlikėjas grojo rečitalių Lietuvos miestuose, Vokietijoje, kaip solistas koncertavo su LMTA, Kišiniovo filharmonijos simfoniniais orkestrais, Valstybinio simfoninio orkestro styginių grupe, Lietuvos ir Klaipėdos kameriniais orkestrais, lietuvių kompozitorių kūrinius atliko šiuolaikinės muzikos festivaliuose „Gaida” ir „Jauna muzika”. Iki 1996 m. G. Jakaitis grojo Valstybiniame simfoniniame orkestre, vėliau buvo pakviestas į Nacionalinį simfoninį orkestrą altų grupės koncertmeisteriu. Nuo 1997 m. jis yra Valstybinio Vilniaus kvarteto artistas.

Daiva Stulgytė gimė Kaune. Baigė J. Naujalio meno mokyklą (mok. R.Šerkšnytės kl.) bei Lietuvos muzikos akademiją (prof. O. Šteinberg fortepijono kl.). Nuo 1989 m. dirba LMTA Styginių instrumentų katedros koncertmeistere – asistente. Pagrindinė Daivos kūrybinė kryptis yra kamerinė muzika. Pianistė yra parengusi kamerinės muzikos programas su altininkais Girdučiu Jakaičiu, Jone Kaliūnaite, Ūla Žebriūnaite, Scottu Dickinsonu (Anglija), koncertavo Lietuvoje , Vokietijoje bei Didžiojoje Britanijoje. Kaip klavesinistė grojo su LMTA studentų orkestru, Kauno kameriniu orkestru, Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru, bei šv.Kristoforo kameriniu orkestru. Su šiuo kolektyvu koncertavo „Gaidos”, „Kopų” festivaliuose, dalyvavo įrašant kompaktinę plokštelę ” C.P.E.Bach. Jean Ferrandis. St.Christopher Chamber orchestra”. Kūrybinis bendradarbiavimas sieja su kameriniu choru Aidija, su kuriuo Daiva dalyvavo operos „Didonė ir Enėjas” pastatyme, atliko vargonų ir klavesino partijas J.S.Bacho Pasijose pagal Joną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.