Šv.Jonų bažnyčioje – barokinės muzikos koncertas

Šių metų vasario 25 dieną 18 valandą Vilniaus Šv.Jonų bažnyčioje – barokinės
muzikos koncertas.
Tai bendras Nacionalinės Adrijos (Italija) „Antonio Buzzolla” muzikos konservatorijos ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos projektas.
Profesoriai iš Italijos Chiara Staibano ir Alessandro Baccini, pagal ERASMUS mainų programą pakviesti pravesti meistriškumo pamokas LMTA studentams, sekmadienio vakarą gros kartu su Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytoja vargonininke Renata Marcinkute Lesieur.

Chiara Staibano – tarptautinį pripažinimą pelniusi obojininkė, ypatingą dėmesį skiria baroko muzikos interpretacijai. Ji publikavo daug straipsnių apie dar niekada neatliktą ir neišleistą senovinę italų muziką.
Atlikėja daug koncertuoja kaip solistė bei su kameriniais ansambliais, tokiais kaip Offerta Musicale Venice, Freiburgerkammerorchester, Deutsche Kammerharmonie, Europos Sąjungos, Torino filharmonijos, Šv. Kristoforo bei daugeliu kitų.
Šiuo metu ji dėsto Nacionalinėje Adrijos konservatorijoje bei yra nuolat kviečiama pravesti meistriškumo kursus kitose Europos aukštosiose mokyklose.

Alessandro Baccini – daugelio nacionalinių ir tarptautinių konkursų nugalėtojas. Kaip solistą jį nuolat kviečia didžiausi Europos, Amerikos bei Rusijos festivaliai.
Daug metų buvęs pirmuoju Sicilijos simfoninio orkestro obojininku, jis daug koncertavo su tokiais orkestrais kaip RAI Milano simfoniniu, Norddeutsche Rundkunft, Pikardijos regioniniu, Europos Sąjungos simfoniniu, Šv.Kristoforo ir kitais.
Šiuo metu jis daug koncertuoja kaip solistas bei su įvairiais kameriniais ansambliais, dėsto keliose Italijos konservatorijose kursą „Senovinio repertuaro atlikimo praktika moderniais instrumentais”, meistriškumo kursams jį nuolat kviečia daugelis Europos aukštųjų mokyklų.

Renata Marcinkutė Lesieur- nacionalinių bei tarptautinių konkursų laureatė, daug koncertuoja kaip solistė bei su įvairiais kameriniais ansambliais, chorais bei orkestrais – Lietuvos valstybiniu simfoniniu, Lietuvos kameriniu, Šv.Kristoforo bei daugeliu kitų.. Nuolat kviečiama vargonuoti Lietuvos bei Europos festivaliuose, vargonų inauguracijos koncertuose. Ji koncertavo daugelyje Europos šalių – Čekijoj, Austrijoj, Vokietijoj, Belgijoj, Olandijoj, Švedijoj, Šveicarijoj ir kt., o taip pat JAV.
Šiuo metu ji yra Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Vargonų ir klavesino katedros lektorė, nuolat kviečiama pravesti meistriškumo kursų kitose Europos aukštosiose mokyklose, dalyvauti nacionalinių bei tarptautinių vargonininkų konkursų žiuri darbe.

Koncerto programa:

Antonio Vivaldi Sonata obojų duetui ir basso continuo g-moll

Allegro

Largo

Allegro

Baldassare Galuppi Sonata in Sol Maggiore

Allegro moderato

Andante

Allegro

Johann Ludwig Krebs Fantazija. Andante

Johan Sebastian Bach Kanoninis trio F-dur, BWV 1040

Allegro

pertrauka

Cesare Negri Šokis išilginėms fleitoms

Giovanni Batista Pergolesi Trio sonata G-dur

Moderato

Andantino

Fugato, Presto

Antonio Vivaldi Sonata dviems obojams ir basso continuo G-dur

Allegro

Larghetto

Allegro

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.