Knygynai laukia bumo

Šiandien laidojant rašytoją Jurgą Ivanauskaitę Klaipėdos knygynuose gali pasirodyti naujausia jos poezijos knyga.

Pribloškianti žinia apie rašytojos mirtį gerokai padidino skaitytojų susidomėjimą jos kūryba, nors tarp klaipėdiečių rašytoja buvo populiari ir anksčiau.

Itin didelio susidomėjimo sulaukė šiomis dienomis Vilniuje pristatyta antroji ir paskutinė J.Ivanauskaitės poezijos knyga „Odė džiaugsmui”. Jos nekantriai laukia ir klaipėdiečiai.

„Savaitgalį kas antras lankytojas klausinėjo, ar negavome naujausios poezijos knygelės. Antras klausimas paprastai būdavo, ar žinome, kad rašytoja mirė”, – sakė „Baltų lankų” knygyno Klaipėdos filialo direktorė Aurelija Butkutė.

Direktorė žadėjo, kad Klaipėdoje knyga pasirodys šiandien arba ryt, ir prognozavo, kad ji bus labiau perkama, nei ankstesnė šios rašytojos poezijos rinktinė „Šokis dykumoje”, kuria ne itin domėtasi.

Skirtingų knygynų darbuotojos teigė, kad J.Ivanauskaitė visada buvo itin populiari Klaipėdoje.

Pastaruoju metu labiausiai perkamas buvo jos paskutinis romanas „Miegančių drugelių tvirtovė”.

Kad skaitytojams būtų lengviau surasti šios rašytojos knygas, knygynai J.Ivanauskaitės kūrinius perdėjo į matomiausias vietas.

J.Ivanauskaitės knygos nedūla ir bibliotekų lentynose.

„Nebūna dienos, kad kas nors nepaimtų J.Ivanauskaitės knygų. Itin populiarus yra jos paskutinis romanas. Jo pas mus beveik niekada nebūna. Dėl to kai kurie skaitytojai net pyksta”, – pasakojo Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos vyriausioji bibliotekininkė Vanda Nikartienė.

Po J.Ivanauskaitės mirties prognozuojamas ne tik didelis susidomėjimas jos kūryba, bet ir didesnis žiūrovų srautas į pagal rašytojos knygas pastatyto filmo „Nuodėmės užkalbėjimas” peržiūras.

Kovo 2 dieną Klaipėdos „Cinamon” kino teatre vyks šio filmo premjera, į kurią žada atvažiuoti filmo režisierius Algimantas Puipa ir aktoriai. Žadama pagerbti ir mirusią rašytoją.

Tačiau kino teatro „Cinamon” rinkodaros vadybininkė Jolita Valaikaitė abejojo, kad bus labai didelis anšlagas, nes į lietuvių filmus paprastai susirenka mažesnė auditorija nei į kitus.

45 metų J.Ivanauskaitės gyvybė po ilgos kovos su sunkia liga – sarkoma – užgeso šeštadienį.

Šiandien J.Ivanauskaitė bus palaidota Vilniaus Antakalnio kapinių Rašytojų kalnelyje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.