Iš anksto balsuoti – ryt ir poryt

Negalintieji atvykti į savo rinkimų apylinkę vasario 25-ąją savo valią galės pareikšti iš anksto.

Išankstinis balsavimas vyks dvi dienas – trečiadienį ir ketvirtadienį nuo 12 iki 20 val. Vadovaujantis LR savivaldybių tarybų rinkimų įstatymu, pasirūpinti, kad ši procedūra praeitų sklandžiai, privalo apygardų rinkimų komisijos.

Pasak Klaipėdos rinkimų apygardos komisijos pirmininko Šarūno Jono Tamulio, uostamiestyje ryt ir poryt balsuoti bus galima Savivaldybės administracijoje, Liepų g. 11, antrojo aukšto fojė.

Tvarka, pasak komisijos pirmininko, lygiai tokia pati, kaip ir per ankstesnius rinkimus balsuojant pašte. Rinkėjas ateidamas privalo atsinešti asmens tapatybės kortelę ir rinkėjo pažymėjimą. Jei pastarojo dokumento žmogus neturės, sakė Š. J. Tamulis, – nedidelė bėda. Jį bus galima atsispausdinti iš interneto svetainės.

Balsavimo slaptumą užtikrins tam tikra procedūra – užpildyti biuleteniai kartu su rinkėjo pažymėjimu bus priimami tik užklijuotame voke. Komisijos narys įteiktą voką privalės rinkėjo akivaizdoje užklijuoti specialiu ženklu, o žmogui išduoti priėmimo kvitą.

Visa tai rinkėjas privalo atlikti pats. Jei žmogus dėl fizinės negalios to padaryti negali, teisė jį pavaduoti gali būti suteikta jo paties pasirinktam asmeniui. Pastarasis rinkimų biuletenį privalo užpildyti rinkėjo akivaizdoje pagal jo nurodymą ir išsaugoti balsavimo paslaptį.

Rinkimai į savivaldybių tarybas vyks sekmadienį, vasario 25-ąją. Uostamiestyje dėl 31 miesto Tarybos nario mandato susikaus 14-os partijų atstovai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.