Gudrusis lapinas išsaugojo “Žalgirio” marškinėlius

S.Jovaiša Anykščiuose surengė visų savo medalių ir trofėjų parodą

Lietuvos valstybės dienos atkūrimo išvakarėse Anykščių kultūros namuose šurmuliavo žmonės – čia savo trofėjų parodą surengė buvęs garsus Kauno „Žalgirio” ir Lietuvos rinktinės krepšininkas Sergejus Jovaiša.

Į savo gimtinę sugrįžęs gyventi ir su šeima jaukiai įsikūręs S.Jovaiša nutarė nubraukti nuo visų medalių, nuotraukų bei taurių dulkes ir parodyti visos savo karjeros vaisius kraštiečiams.

„Meilės šventė praėjo, atėjo kita, dar gražesnė – Vasario 16-oji. Ta proga ir nutariau žemiečiams parodyti, kiek daug pasaulio apkeliavo mano gražios ausys, ką nuveikiau ir pasiekiau, kai negyvenau Anykščiuose”, – su jam įprastu šmaikštumu kalbėjo S.Jovaiša.

Anykštėnai smalsiai apžiūrinėjo senus S.Jovaišos „Žalgirio” marškinėlius, išsaugotus keletą dešimtmečių pasaulio čempiono, Barselonos olimpinių žaidynių medalius, Vokietijos čempionato rezultatyviausio žaidėjo taurę, šios šalies „Žvaigždžių dienos” rungtynių naudingiausiojo žaidėjo prizą ir kitus. Parodoje iškabinta gausybė ne tik garsiųjų „Žalgirio” laikų nuotraukų, bet ir tos, kuriose užfiksuoti pirmieji būsimosios krepšinio žvaigždės žingsniai.

Kultūros namuose, talpinančiuose apie 500 žiūrovų, nebuvo tuščių vietų. S.Jovaiša, pats atidaręs parodą, sveikino savo pirmąjį trenerį Povilą Kugį, mokytoją Vytautą Avižą, kuris per fizinio lavinimo pamoką jam vienam atiduodavo pusę salės. Didžiulių ovacijų sulaukė legendinis Lietuvos krepšinio treneris Vladas Garastas bei ilgametis S.Jovaišos bendražygis ir „Žalgirio” kapitonas Mindaugas Arlauskas. Abu buvę žalgiriečiai neseniai kartu tapo ir Europos veteranų čempionais.

M.Arlauskas, apžiūrinėdamas parodą, stebėjosi: „Kai kurių Seržo (taip S.Jovaišą vadina draugai ir bendražygiai – red.) apdovanojimų ir aš pats dar nesu matęs.”

V.Garastas susirinkusiems pasakojo, kad impulsą „Žalgirio” pergalėms prieš Maskvos CSKA davė būtent S.Jovaiša: „Prisimenu, kai 1985 metais Sergejus patyrė traumą ir buvo priverstas atsisėsti ant suolo. Tačiau likus žaisti dvi minutes jis, nepaisydamas nieko, pradėjo veržtis į aikštę. Išleidau. Jo metimas paskutinę sekundę lėmė mūsų pergalę vienu tašku.”

„Jei reikėtų pakartoti gyvenimą, vėl eičiau tuo pačiu keliu”, – sakė S.Jovaiša.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.