Galerijoje „Vartai” bus tituluotas Metų Dailininkas

Vasario 20 d., antradienį, sostinės galerijoje „Vartai” bus paskelbtas Metų Dailininkas. Jam atiteks skulptoriaus Sauliaus Vaitiekūno sukurta skulptūrėlė ,,Sidabro pėda”. Jau 13-kartą vykstantys apdovanojimai yra skirti geriausią metų parodą surengusiam bei aktyviai galerijos veikloje dalyvavusiam menininkui.

„Šie tradiciniai apdovanojimai – ne tik graži šventė mums, tačiau ir svarbus pripažinimas menininkams. Vertindami jų veiklą, atsižvelgiame į daugybę faktorių – tai menininko pripažinimas Lietuvoje bei užsienyje, svarbiausia metų veikla, jo parodos ir kt.”, – teigia galerijos „Vartai” savininkė Nida Rutkienė.

Metų Dailininko apdovanojimo ceremonija vyks tapytojo ir fotografo Vidmanto Ilčiuko personalinės jubiliejinės parodos ,,Miestas” atidarymo metu. Visose galerijos salėse bus eksponuojami menininko fotografijos darbai iš ciklų ,,Laukiantieji” bei ,,Diena”. Pastarasis ciklas 2003 m. laimėjo prestižinį ,,Henkel” meno apdovanojimą.

50-metį švenčiančio V.Ilčiuko kūryboje transformuojamas tapybiškas fotografuojamo vaizdo paviršius. Jo unikalus fotografijos kūrimo būdas pranoksta ,,klasikinę” dvigubą ekspoziciją, apsieinama be kompiuterio. Ne mažiau svarbi ir konceptuali jo darbų dimensija, todėl daugumą menininko darbų galima skaityti kaip užšifruotus pranešimus.

Praėjusiais metais Metų Dailininko apdovanojimas atiteko menininkui Kęstučiui Grigaliūnui. Šiemet Metų Dailininką pasveikins ir ,,Sidabro pėdą” jam įteiks vieno pirmųjų ,,Vartų” galerijos rėmėjo – firmos IBM – generalinis direktorius Rimantas Vaitkus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.