Pristatytas pirmasis pasaulyje kvantinis kompiuteris

Kanados kompanija „D-Wave Systems” sėkmingai pademonstravo kvantinį kompiuterį, kuris turėjo atlikti tris užduotis – rasti molekulines struktūras duotoje molekulėje, sudaryti sudėtingą strateginį planą bei išspręsti sudoku galvosūkį.

Kvantinės skaičiavimo mašinos galės atlikti skaičiavimus srityse, kuriose problemos ar reikalavimai viršija skaitmeninių kompiuterių galimybes. Bet „D-Wave” paaiškino, kad kvantiniai kompiuteriai turėtų papildyti skaitmeninius kompiuterius, o ne juo pakeisti.

„”D-Wave” proveržis kvantinėse technologijose atspindi didelį žingsnį į priekį sprendžiant verslo ir mokslines problemas, kurios iki šiol buvo laikomos neišsprendžiamomis. Skaitmeninė technologija turės naudos iš padidėjusios spartos ir platesnio pritaikymo,” sakė vykdantysis kompanijos direktorius Herb’as Martin’as.

Kvantinių kompiuterių technologija gali išspręsti problemas, kurios žinomos kaip „NP-complete” problemos. Tai tokios problemos, kur didelis sudėtingų duomenų kiekis ir kintamųjų skaičius neleidžia įprastiniams kompiuteriams išspręsti problemų per protingai pateisinamą laiką. Tarp daugybės kitų verslo ir mokslo sričių, tai uždaviniai, susiję su socialiniais mokslais, biometrija, logistika, parametrine duombazių paieška ir kiekybiniais finansais.

Kvantinė technologija pateikia tikslius uždavinių, iki šiol spręstų tik labai supaprastintai. Tai sukuria naują ir daug platesnę kompiuterių pritaikymo sritį,” – teigė Herb’as Martin’as.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Mokslas su žyma .

1 atsiliepimas į "Pristatytas pirmasis pasaulyje kvantinis kompiuteris"

  1. Rimantas

    Va, cia tai daikciukas, ir man tokio reiketu, nors tiesa sakant nezinociau ka su juo veikti… 😀 Istiesu tai tikrai geras postumis i prieki moksle… Saunu (:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.