Nepilnametes partrenkusi advokatė bylos išvengė

Uostamiesčio advokatė Liudmila Rožkova, pėsčiųjų perėjoje partrenkusi tris vaikų namų auklėtines, greičiausiai atsipirks bauda.

Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūrą pasiekė uostamiesčio policijos Eismo priežiūros skyriaus surinkti duomenys apie advokatės L. Rožkovos sukeltą avariją.

Anot Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūros prokurorės Saulės Pučkienės, advokatei baudžiamoji byla nebus keliama, nes nepilnametėms nustatyti lengvi sužalojimai.

Tai, kad po įvykio L. Rožkova pati vyko pas policijos pareigūnus, o ne laukė jų atvykstant, kaip pabėgimas iš avarijos vietos nebuvo traktuojama.

„Administracinių teisės pažeidimų kodeksas už avariją, kai žmonės sužaloti lengvai, numato baudą nuo 500 iki 1 000 litų arba teisės vairuoti transporto priemonę atėmimą nuo 1 iki 2 metų. Ką paskirti, spręs Eismo priežiūros skyrius, greičiausiai bus skirta piniginė bauda”,- sakė prokurorė.

„Vakarų eksprese” jau rašėme, jog minėta avarija įvyko pernai rugsėjo 13-ąją, apie 8 val., kai globos namų „Danė” auklėtinės – 16-metės Irina S. ir Irina A. bei metais jaunesnė Ana M. – skubėjo į mokyklą.

Pėsčiųjų perėjoje Kretingos ir Panevėžio gatvių sankryžoje jas partrenkė L. Rožkovos vairuojama „Škoda Octavia”.

Irinai S. lūžo ranka, o krisdama į šaligatvio bortelį ji susitrenkė galvą. Anai M. taip pat lūžo ranka, o Irina A. atsipirko nubrozdinimais ir išgąsčiu. Nukentėjusiosios gydėsi vaikų globos namuose.

Pati L. Rožkova pasakojo tąkart važiavusi vos 20 kilometrų per valandą greičiu. Perėjoje ją apakinusi skaisti ryto saulė.

„Jos nukrito, atsikėlė, šūktelėjo, kad žiūrėčiau, kur važiuoju, ir nieko nelaukusios nukūrė. Visa drebėjau nuo patirto šoko. Pagalbos telefonas vis buvo užimtas, susižinojau tiesioginį Kelių policijos numerį. Pranešus jiems apie avariją ir jos aplinkybes, pareigūnai pasiūlė atvykti pas juos”, – sakė advokatė.

Teisininkė sakė atlikusi visus formalumus, grįžusi pasikalbėti su globos namų administracija. Pagal duotus receptus ji nupirkusi mergaitėms reikalingų vaistų bei planavo jas remti ir toliau.

Tuoj po avarijos uostamiesčio policijos Eismo priežiūros skyriaus viršininkas Saulius Švėgžda sakė, kad Kelių eismo taisykles ne visada tiksliai galima pritaikyti gyvenimiškuose atvejuose.

„Įvykus avarijai, advokatė paskambino į policiją. Moteris pripažino savo kaltę, tad jai buvo leista pačiai atvažiuoti policiją. Todėl to nereikėtų traktuoti kaip pabėgimo iš įvykio vietos”, – sakė pareigūnas.

Anot globos namų „Danė” direktorės Ramutės Girinskienės, po įvykio advokatė prašė nukentėjusiųjų sąskaitų duomenų bei žadėjo joms pravesti pinigų. Tačiau paauglių sąskaitos nepapilnėjo, o advokatė šioje įstaigoje nebesirodo.

„Auklėtinės jau pasveiko, gipsas nuimtas”,- sakė direktorė.

Beje, viena iš patekusiųjų po advokatės automobiliu šiuo metu laukiasi. Jos nėštumo istorija domėjosi įvairios institucijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

2 atsiliepimai į "Nepilnametes partrenkusi advokatė bylos išvengė"

  1. x

    😯 nebūtų advokatė….

  2. bastijonas

    Zinokite visuomene visiems laikams tai,kad Seime dirbantys niekada neatlygins paprastiems zmogiukams nuostoliu, nes dbr veikia ju sukurptas principas- kas bus susije su Seimu arba aukstas pareigas einantiems asmenims, pastarieji arba kiauliskai prisimeluos, arba kysiu atsimokes.
    👿 8)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.