Naujieji – kitu laiku

Linksmybių mėgėjai vėl gali švęsti Naujuosius metus.

Oficialūs Naujieji Ugninės Kiaulės metai pagal rytiečių kalendorių prasideda šiandien 18 val. 15 min. Manoma, kad šie metai bus gausos, sėkmės, turto ir vaisingumo metai.

Astrologė Violeta Liaugminienė patarė tą akimirką būti artimų žmonių, bendraminčių būryje, vilkėti raudonos spalvos drabužius ir pasvajoti apie ateitį. Būtų neblogai Naujuosius sutikti žiūrint į ugnį. Jei nėra galimybės užsidegti laužo gamtoje, namuose vertėtų bent uždegti žvakę.

„Klaipėdai” astrologė teigė, kad Lietuvoje nėra labai populiaru švęsti Naujuosius pagal rytiečius.

Dažniausiai ji ir keli jos draugai jaunatį ir Naujuosius metus sutinka prie laužo miške. Kompanija ir šiemet laikysis tradicijos, simboliškai išgers raudonojo vyno.

V.Liaugminienės nuomone, Rytų tradicijomis nesidomintiems klaipėdiečiams pakaktų Naujuosius pažymėti europietiškai, pagal Vakarų tradicijas – gruodžio 31-ąją.

Tačiau tiems, kurie domisi įvairiomis tradicijomis ir šventėmis, astrologė patarė šiandien nevalgyti kiaulienos, saikingai vartoti alkoholį, dėvėti raudonus drabužius, mąstyti pozityviai, planuoti ir svajoti.

Pasak V.Liaugminienės, astrologiškai Kiaulės metai jau prasidėjo praėjusių metų lapkričio 24-ąją, kai Jupiterio planeta įėjo į Šaulio ženklą.

Todėl Ugninės Kiaulės energija jau veikia mūsų kasdienybę ir nuotaikas.

„Kiekvienais metais Naujieji pagal rytiečių tradiciją švenčiami skirtingomis dienomis. Nors šiemet, galima sakyti, Kiaulės metai jau prasidėjo, rytiečiai laikosi dar vienos tradicijos – Naujuosius švęsti per antrąją jaunatį po žiemos saulėgrįžos, – pasakojo ji. – Per Naujuosius kinai rengiasi raudonais drabužiais, puošia namus ant raudono popieriaus užrašytais sveikinimais ir gyvomis gėlėmis, vaikams dovanoja sėkmės monetų raudonuose vokuose. Pirmąją Naujųjų dieną nevalgoma mėsos tikint, kad tai suteiks sveikatos”.

Pagal Rytų kalendorių šiandien prasidės itin palankūs metai, kai geriau seksis įgyvendinti verslo idėjas, menas ir mokslas bus labiau vertinami, o žmonės taps laimingesni ir labiau džiaugsis gyvenimu. Šie metai taip pat padės sutvirtinti šeimą ir valdžią.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.