Vasario 16-ąją Pasaulio jaunimo ralio čempionate startuos lietuvių ekipažas

Rytoj, vasario 16 d., Norvegijoje prasidedančiame FIA Pasaulio jaunimo ralio čempionate (FIA Junior World Rally Championship (J-WRC)) pirmąkart startuos vienu perspektyviausių Lietuvos ralistų vadinamas Vilius Rožukas su patyrusiu šturmanu Audriumi Šošu.

Tai pirmas kartas, kai lietuvių ekipažas dalyvaus visuose čempionato etapuose, tad simboliška, kad jo pradžia sutampa su Lietuvos Valstybės atkūrimo diena. Debiutuojančių Viliaus ir Audriaus vairuojamas naujausio modelio Suzuki Swift Super 1600 papuoštas lietuviškos trispalvės motyvais.

Šiemet Lietuvos sportininkams iškeltas tikslas — patekti tarp dešimties stipriausių jaunimo ekipažų, tačiau 2008-2009 m. J-WRC jau laukiama dar geresnių lietuvaičių rezultatų. FIA Pasaulio jaunimo ralio čempionatas vyksta nuo 2000 m. ir yra laikomas tramplinu į Pasaulio ralio čempionatą (WRC). Ryškiausios jaunosios WRC žvaigždės, tokios, kaip Sebastien Loeb, Dani Sordo, savo tarptautinę karjerą pradėjo laimėję būtent J-WRC.

Vilius Rožukas savo sportinę karjerą pradėjo 1999 m. Jau 2000-aisiais, būdamas 15-os metų, sportininkas pirmą kartą laimėjo čempiono titulą autokroso lenktynėse. Per vėlesnius trejus metus Vilius tapo Lietuvos autokroso ir ralikroso čempionu bei jauniausiu automobilių sporto meistru šalies automobilių sporto istorijoje.

Ralyje karjerą pradėjęs 2004 metais, 2005-aisiais Vilius Rožukas su šturmanu Kastyčiu Torrau tapo Lietuvos vicečempionais N3 (priekiniais ratais varomi automobiliai) klasėje, o pernai, su Audriumi Šošu, — ir N4 (visais ratais varomi automobiliai) klasėje.

Praėjusiais metais šis ekipažas dalyvavo ne tik Lietuvos čempionate, bet ir tarptautinėse lenktynėse. 2006-aisiais Vilius ir Audrius dalyvavo trijuose pasaulio raliuose, kuriuose paaiškėjo, kad mūsų vyrai jau yra pajėgūs konkuruoti su stipriausiais J-WRC dalyviais.

Lietuvos sportininkų vairuojamas Suzuki Swift Super 1600, kurį galėjome pamatyti ir „Sampo Winter Rally’2007”, laikomas vienu iš konkurencingiausių automobilių savo klasėje. Šiemet Pasaulio jaunimo ralio čempionato etapuose jis bus pažymėtas 43 startiniu numeriu.

Lygiagrečiai su J-WRC vyksta ir „Ford Fiesta Sporting Trophy” varžybos, kuriose šiemet debiutuoja dar vienas lietuviškas ekipažas – Vytautas Baranauskas su šturmanu Edvinu Pagirsku.

Kiti FIA J-WRC etapai vyks:

Kovo 30 – Balandžio 1 d. – Rally De Portugal, Portugalija
Gegužės 18-20 d. – Rally d’Italia-Sardegna, Italija
Rugpjūčio 3-5 d. – Neste Oil Rally Finland, Suomija
Spalio 5-7 d. – Rally RACC Catalunya Costa Daurada, Ispanija
Spalio 12-14 d. – Rallye de France Tour de Corse, Prancūzija

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.