EksprESe LT” – karnavalo romantika Venecijoje ir lietuvių krepšinis Graikijoje

Vasario 15-ąją, Kol Valentino kerai dar neišblėsę, LTV „EksprESas LT” kviečia į vieną romantiškiausių pasaulio vietų – Veneciją. „EksprESo LT” filmavimo grupė ką tik grįžo iš garsiojo Venecijos karnavalo. Apie tai – ketvirtadienio laidoje.

Paslaptingos kaukės, puošnūs kostiumai ir dieną naktį netylanti šventė dvi savaites karaliauja garsiojo Italijos miesto gatvelėse, aikštėse ir vandens kanaluose. Nenuostabu, kad į miestą plūstančios šimtatūkstantinės turistų minios vietiniams gyventojams yra puiki proga gerai užsidirbti. Tik ar komercija neužgožia šventinės dvasios? Juk prieš kelis šimtmečius atsiradusi Venecijos karnavalo šventė pirmiausia buvo skirta vietinių gyventojų kasdienybei praskaidrinti, o ne reginių ir pramogų ištroškusiems turistams pamaloninti.

Kita laidos tema – lietuvių krepšininkų darbas ir laisvalaikis Graikijoje. Su kokiais kultūriniais skirtumais susiduria Graikijoje žaidžiantys krepšininkai Robertas Javtokas ir Ramūnas Šiškauskas? Vyrai prisipažįsta vis dar neapsiprantantys su graikų temperamentu – juos stebina tiek komandos draugų poelgiai, tiek nežabotos sirgalių emocijos. Sirgaliai per rungtynes tiek įsisiautėja, kad į krepšinio aikštelę ima mėtyti kas po ranka papuola, tad žaidėjams neretai tenka rūpintis ne tik taikliais metimais, bet ir savo saugumu. Gal dėl to lietuvių krepšininkai save laiko tikrais Lietuvos patriotais ir vadovaujasi posakiu: „Visur gerai, bet Lietuvoje geriausia”.

Dar viena „EksprESo LT” stotelė – Prancūzijos miestas Grasas. Čia prasideda visų pasaulio kvepalų istorija. Ne veltui Grasas laikomas pasaulio kvepalų sostine, miestu, kuriame gimsta šimtai naujų aromatų. Rašytojui Patrikui Ziuskindui šis miestas sukėlė išskirtinių emocijų rašant garsųjį romaną „Kvepalai”. Po šį paslaptingą kvepalų miestą klaidžiojo ir „EksprESo LT” kūrybinė grupė. Žurnalistai lankėsi vienoje seniausių Graso kvepalų gamykloje, domėjosi, kiek tradicijų ir kiek naujovių yra aromatų kūrimo procese.

„EksprESas LT” – ketvirtadienį 19.35 val. per Lietuvos televiziją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.