Teisėją gynė „plaštakę” parūpinęs taksistas

Vakar į teismą rinkosi labai skirtingi skandalu virtusios istorijos dalyviai: garsios uostamiesčio „plaštakės”, advokato padėjėjas, taksi vairuotojas. Pagrindiniu bylos liudytoju tapęs buvęs teisėjas nepasirodė, nes susirgo.

Klaipėdos miesto apylinkės teisme pradėtoje nagrinėti byloje klaipėdiečiai advokato padėjėjas Andrius Uoka (gim. 1975 m.) ir jo dėdė Algirdas Uoka (gim. 1958 m.) kaltinami savavaldžiavę prieš šiuo metu bausmę atliekančią, tačiau teismo posėdyje lydimą policijos pareigūnų pasirodžiusią Juliją Lipčiuk (gim. 1983 m.).

Liepė klauptis

Anot prokurorų, pernai gegužės 21-ąją Rumpiškės gatvėje prie J. Lipčiuk ir jos draugės Vaidos Vasiliauskaitės sustojo BMW markės automobilis.

Jame buvę trys vyrai, naudodami fizinę ir psichinę prievartą bei grasindami susidoroti, reikalavo, kad J. Lipčiuk grąžintų iš tuometinio Klaipėdos apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjo 50-mečio Algirdo Baužos buto pavogtus daiktus: kompiuterio modemą, DVD diskus, mašinos raktelius.

Mergina buvo įsodinta į mašiną. Čia, anot prokurorų, jaunesnysis Uoka jai keturis kartus sudavęs į galvą. Į teisėjo namus nuvežtai J. Lipčiuk buvo liepta klauptis prieš A. Baužą bei prašyti atleidimo.

Abu savo kaltę neigiantys kaltinamieji sutiko duoti parodymus tik išklausius visus liudytojus.

Pavadavo draugę

J. Lipčiuk teisme pasakojo, jog gegužės 20-ąją pavadavo V. Vasiliauskaitę, kuri dirbanti „mergina pagal užsakymą”, ir vietoje jos išvyko į kliento namus.

„Vėliau sužinojau, kad nuvykau į teisėjo namus. A. Bauža buvo labai girtas, todėl išeidama prigriebiau jo daiktų. Vyras matė, ką darau, tačiau sunkiai orientavosi ir tik paklausė: „Kur eini?”

Kitą dieną mes su V. Vasiliauskaite buvome nuvežtos prie vakarykščio kliento namų. Aš, draugė ir vairuotojas pakilome į butą. A. Bauža dar nebuvo prablaivėjęs, o mašinoje likę vaikinai jam skambino telefonu. Paskui jis padavė ragelį man, o skambinantysis liepė klauptis prieš teisėją”, – pasakojo J. Lipčiuk.

Vakar apklausiama nukentėjusioji tikino, kad po egzekucijos teisėjas liepęs jai su vyrais iš mašinos važiuoti nupirkti dar degtinės, tačiau jos dalyvavimo išgertuvėse nebepageidavęs.

Užpuolikai merginai davę terminą – per dvi dienas grąžinti dingusius daiktus. To padaryti ji negalėjusi, nes dalis teisėjo daiktų per jos namuose atliktą kratą buvę konfiskuoti. Netrukus jai įsiteisėjęs kitos bylos nuosprendis, ir ji patekusi į areštinę.

Beje, vakar teisme apklausta V. Vasiliauskaitė nukentėjusiosios versijos nepatvirtino – esą draugės niekas nemušęs, o ant kelių ji atsiklaupusi pati – atgailaudama.

„Tave papirko. Juk mane jėga įgrūdo į mašiną”, – piktinosi šiais parodymais J. Lipčiuk.

Teisme liudijęs taksi vairuotojas Vytautas Tizinauskas. Vyriškis sakė, jog kartą į jo taksi įsėdęs A. Bauža ir paprašęs padėti susirasti prostitutę. Taksistas klientą nuvežęs į Rumpiškės gatvę, kur į mašiną įlipusi J. Lipčiuk. Vėliau pora vyko į teisėjo namus.

Anot taksisto, kitą dieną pažįstami paprašę padėti nuo „plaštakės” nukentėjusiam vyriškiui. V. Tizinauskas tikino, kad J. Lipčiuk niekas neskriaudęs, o teisėjo bute ji pati atsiklaupusi.

A. Bauža susirgo

Vietoje A. Baužos vakar teisme sulaukta tik pažymos, jog jis serga. Įsivėlęs į šią istoriją vyras pernai rugpjūčio pabaigoje neteko darbo. Teisėjų taryba šalies prezidentui Valdui Adamkui rekomendavo atleisti teisėją, tačiau A. Bauža dar prieš tai pats paliko savo pareigas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.