Vagys puola kleboną, plėšikai – paštą

Mažą Lekėčių miestelį, esantį miškuose prie Šakių ir Kauno rajonų ribos, vakar sudrebino čia dar neregėtas nusikaltimas – vidury dienos paštą užpuolė ginkluoti ir kaukėti plėšikai.

Paštas įsikūręs nedideliame pastate, esančiame miestelio centre, nors ir ne prie pagrindinės gatvės. Apie 13.30 val. pašte lankytojų nebuvo, nors šiomis dienomis čia mokamos pensijos (seniūnijoje yra per 600 pensininkų). Pašto darbuotoja kalbėjo telefonu, greta jos buvo maždaug 10 metų sūnus. Tuo metu prie pastato sustojo baltas automobilis. Iš jo išlipo trys kaukėti, tamsiai apsirengę vyrai, ketvirtasis liko prie mašinos vairo.

Trijulė įsiveržė į paštą, kabliu užrakino laukujes duris ir puolė moterį su vaiku. Du iš plėšikų buvo ginkluoti. Kaip vėliau užpultoji pasakojo policijai, ginklai buvę dideli. Iš jos pasakojimo pareigūnai susidarė įspūdį, kad banditai turėjo lygiavamzdžius šautuvus.

Tarpusavyje plėšikai nesikalbėjo. Jie apstumdė, apkumščiavo pašto darbuotoją ir jos sūnų, liepė jiems gulti ant grindų. Kaip LŽ pasakojo Lekėčių seniūnas Jonas Albinas Kubilius, reikalaudami seifo rakto užpuolikai pagrasino moteriai, kad nušaus jos vaiką. Gavę pinigus banditai moterį su vaiku uždarė tarnybinėse patalpose ir paspruko. Niekas nematė, į kurią pusę nulėkė plėšikų automobilis.

Pasak Šakių rajono policijos viršininko pavaduotojo Sigito Balaišio, pastaruoju metu apylinkėse panašių nusikaltimų nebūta. Po užpuolimo manyta, kad plėšikai pagrobė apie 7 tūkst. litų. Vėliau paaiškėjo, kad pinigų suma didesnė, bet policija nusprendė kol kas neatskleisti, kokio dydžio yra banditų grobis.

Per užpuolimą pašto darbuotoja ir jos sūnus nebuvo rimčiau sužaloti, tačiau patyrė didžiulį išgąstį. Beje, pirmas nusikaltimo vietoje atsidūręs valdžios atstovas – seniūnas. Į paštą jis atskubėjo su vietos gydytoju.

Kubilius LŽ vakar tvirtino, kad Lekėčiuose šis ginkluotas apiplėšimas yra pirmasis. Kriminogeninę situaciją miestelyje seniūnas apibūdino taip: „Kaip ir visur yra chuliganų. Buvo vagysčių, klebonas neseniai apvogtas jau antrą kartą. Pirmą kartą jis nukentėjo pernai vasarą. Žinote, Kaunas netoli…”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.