Sukčiavimo aukų – lyg grybų po lietaus

Apmulkinta nukentėjusioji pakliuvo į apgaviko pinkles kone pagal identišką scenarijų, kaip ir daugelis kitų apgautų moterų

Į Kauno policiją kreipėsi dar viena vilnietė, pranešdama, kad nukentėjo nuo visoje Lietuvoje sukčiavimais pagarsėjusio, už tai anksčiau teisto ir šiuo metu teisiamųjų suole sėdinčio kauniečio Kęstučio Vilkausko. Šįkart moters patirti nuostoliai įvertinti beveik dviem šimtais tūkstančių litų. Apmulkinta nukentėjusioji teigia pakliuvusi į vyriškio pinkles kone pagal identišką scenarijų, kaip ir daugelis kitų apgautų moterų.

41-erių metų vilnietė teisėsaugininkams pasakojo su individualios įmonės „Baltasis koralas” 33-ejų metų direktoriumi K.Vilkausku internetu susipažinusi praėjusių metų pabaigoje. Tąkart vyriškis prisistatė esąs turtingas našlys verslininkas, užsiimantis kelionių organizavimu užsienyje, turintis deimantų biznį Sibire, du vaikus ir ieškantis draugės ilgalaikiams santykiams. Be to, tariamas turčius reikalavo, kad naujoji jo draugė būtų pasiryžusi įgyvendinti jo turimas progresyvines verslo idėjas, dalyvauti kuriant bei koordinuojant įvairius projektus.

Vilnietė kaipmat susižavėjo K.Vilkausko įtaigiai išdėstytomis strategijomis, kuriose didžiausi prioritetai buvo teikiami planams atidaryti Palangoje naują sveikatingumo kompleksą bei privatizuoti vieną pastatą ir jame įrengti butus, kurie neva vėliau turėjo būti pelningai parduoti. Beje, vyriškis netgi nepasikuklino ir nuvežė moterį į Palangą bei tamsiu paros metu iš tolo jai parodė pastatą, kurį esą ketino privatizuoti. Be to, jis pamojavo jai prieš nosį kompaktiniu disku, kuriame tariamai buvo įrašyti architektų sukurti projektai bei eskizai, kaip turėtų atrodyti šis statinys po renovacijos.

Kaip ir daugelį nuo K.Vilkausko nukentėjusiųjų, pastarąją taip pat akimirksniu apžavėjo jo nuoširdumas ir rodytas ypatingas dėmesys – siųstos meilios trumposios žinutės, nesiliaujantys skambučiai telefonu. Galiausiai visas abejones išsklaidė vizitas Kaune, kai ji apsilankė Vytauto prospekte įsikūrusioje K.Vilkausko kelionių agentūroje „Baltasis koralas”.

Kaip įprastai, reikalai pakrypo į materialinę pusę. K.Vilkauskas iškėlė sąlygą, kad norėdama tapti sveikatingumo centro projekto dalininke, moteris privalanti įnešti 40 tūkst. litų užstatą, o po to paprašyta dalimis įnešti ir didesnę sumą. Nukentėjusioji teigė prisiskolinusi pinigų iš artimųjų, atidavusi visas savo santaupas ir negana to, paėmusi paskolą iš banko. Iš viso ji K.Vilkauskui atidavė 187 tūkst. litų.

Visa tai vyko pernai lapkričio ir gruodžio mėnesiais, o šių metų sausio 25-ąją neva turėjo įvykti pastato Palangoje privatizavimas, tačiau tądien ji iš K.Vilkausko sužinojo, kad atsirado netikėtų kliūčių. Jis pažadėjo grąžinsiantis moters įmokėtą pinigų dalį, tačiau po kelių dienų, anot nukentėjusiosios, vyriškis išvis pranyko.

Vakar į redakciją kreipėsi dar viena kaunietė, papasakojusi, kad jau kurį laiką neatgauna už kelionę bendrovei „Baltasis koralas” sumokėtų pinigų, mat įstaigos vadovas pradingo. Tuo tarpu „Kauno diena” primena, kad jau praėjusių metų gruodį buvo pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje K.Vilkauskas kaltinamas iš kelių moterų apgaule išviliojęs kone pusę milijono litų, o garbaus amžiaus sutuoktiniams pardavęs jam nepriklausantį namą ir tokiu būdu susižėręs dar beveik pusantro šimto tūkstančių. Be to, šiemet sausį į policiją kreipėsi dar viena vilnietė, kuri panašiomis aplinkybėmis neteko 50 tūkst. litų.

Kauno teisėsaugininkai patvirtino, kad iki sausio vidurio laisvėje buvęs K.Vilkauskas, nepaisant jam iškeltos baudžiamosios bylos ir pradėtų maždaug septynių ikiteisminių tyrimų, ir toliau užsiiminėjo nešvaria veikla. Būtent dėl to jis šiuo metu yra suimtas ir teismo nuosprendžio laukia už grotų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.